Günde 10 saat ders çalışmak

hocam aklım almıyor. günde nasıl 3 saatten fazla ders çalışabiliyorsunuz..
Bir anda olabilecek bir şey değil bu. Önce bir amacınızın olması, o amacın sizi motive etmesi, motivasyon ile beraber disiplininizin de olması, ve bu şekilde her gün ders çalışmanız gerek. Alıştıkça daha çok çalışmaya başlayacaksınız zaten.

Motivasyona da, disipline de ihtiyacınız var. Disiplin olmazsa sürekli çalışmazsın, ara verirsin, yapmazsın, ciddiye almazsın, sonuç olarak verim alamazsın. Motivasyonun olmazsa çalışırsın edersin verim alamazsın, mutlu olmazsın. Motivasyon benzin ise disiplin arabadır. Benzin olmadan araba gitmez, ittirirsin edersin ama nereye kadar? Çok yorulursun, az yol gidersin. Araba olmadan benzin neye yarar?

Bu ikisi birbirini tamamlar.

Çok çalışırsan da motor hararet yapar. Arada bir soğutmak da iyidir, hasar almaması için.

Bir anda olabilecek bir şey değil bu. Önce bir amacınızın olması, o amacın sizi motive etmesi, motivasyon ile beraber disiplininizin de olması, ve bu şekilde her gün ders çalışmanız gerek. Alıştıkça daha çok çalışmaya başlayacaksınız zaten.

Motivasyona da, disipline de ihtiyacınız var. Disiplin olmazsa sürekli çalışmazsın, ara verirsin, yapmazsın, ciddiye almazsın, sonuç olarak verim alamazsın. Motivasyonun olmazsa çalışırsın edersin verim alamazsın, mutlu olmazsın. Motivasyon benzin ise disiplin arabadır. Benzin olmadan araba gitmez, ittirirsin edersin ama nereye kadar? Çok yorulursun, az yol gidersin. Araba olmadan benzin neye yarar?

Bu ikisi birbirini tamamlar.

Çok çalışırsan da motor hararet yapar. Arada bir soğutmak da iyidir, hasar almaması için.
Motivasyon var. Var da olmasına disiplinim neredeyse 0. Şuan 11. Sınıf öğrencisiyim . Tytye dair hiç bir şey bilmiyorum 9-10 bomboş geçti o sebepten 55-60 arası geliyor netlerim. Günlük düzenli ders çalışamıyorum acilen kendime gelmem lazım. 1 haftadır ilkkez rekor kırıp 1 buçuk saatin üstünde çalışıyorum günde. 12. Sınıfa geçip günde 15 saate varan çalışmalar yapan insanları yapınca korkuyorum, ve hepsinin iyi bir yer kazanamadığı gerçeğini görünce dahada korkuyorum. Kimisi 4 sene boyunca her gün düzenli 3 saat çalışıp 1 k derece yapıyor. Kimisi de son sene günde 16 saat çalışıp 100 k yapıyor. Korkunç. . .

Motivasyon var. Var da olmasına disiplinim neredeyse 0. Şuan 11. Sınıf öğrencisiyim . Tytye dair hiç bir şey bilmiyorum 9-10 bomboş geçti o sebepten 55-60 arası geliyor netlerim. Günlük düzenli ders çalışamıyorum acilen kendime gelmem lazım. 1 haftadır ilkkez rekor kırıp 1 buçuk saatin üstünde çalışıyorum günde. 12. Sınıfa geçip günde 15 saate varan çalışmalar yapan insanları yapınca korkuyorum, ve hepsinin iyi bir yer kazanamadığı gerçeğini görünce dahada korkuyorum. Kimisi 4 sene boyunca her gün düzenli 3 saat çalışıp 1 k derece yapıyor. Kimisi de son sene günde 16 saat çalışıp 100 k yapıyor. Korkunç. . .
LGS'ye çalışan bir kardeşiniz olarak, kendimden anlatacağım. Yaşımız farklı olabilir ama işin ucunda ikimiz için de önemli bir sınav var.

Sınıfımda çok zeki bir kız var. Denemelerde hemen hemen 500 civarı alıyor, çok çalışıyor. Ben kendimi onunla kıyaslarsam zaten moral motivasyon 0'a düşecek. Benim yaptığım şey, kendimi kendim ile kıyaslamak. Yeterince gelişiyorsam, diğerlerinin ne yaptığı ne ettiği umurumda olmaz. Kendim üzerinde gelişimi fark etmeye başladım bile ve sadece 1 haftadır günlük 90dk civarı ders çalışıyorum.

Geçen haftaya kadar hiç çalışmazdım, abim sağolsun benim ile konuştu, size söylediklerimi bana söyledi ve yol göstermeye başladı. Geçen hafta pazardan beri her gün en az 1,30 saat ders çalışıyorum. Bunu sevdiğim için yapmıyorum, mecbur olduğum için yapıyorum. Bazen hiç istemiyorum ama mecburum yapmaya. İnanın kimse seve seve ders çalışmıyor, o konuda yalnız değilsiniz.

O çok çalışan kişilerin kötü yapmasının sebebi de, çok stres yapmaları. Üzerlerinde çok baskı var, çok yüksek hedefleri var ve heyecan yapıyorlar. Çok rahat yapabilecekleri soruyu sınavda yapamıyorlar, stres yönetimi çok önemli bu durumda.

Dünyanın sonu da değil, bunu unutmayın. Olmadı mezuna bırakırsınız. 1 sene daha çalışır, konuları tekrar eder halledersiniz. Biliyorum zor, benim de konu eksiklerim vardı daha hâlâ kapatmak için uğraşıyorum. Teker teker ilerlemeniz gerekecek, KESINLIKLE plan yapmanız gerekecek.

"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır." Bir süreliğine dişinizi sıkmanız, bol bol çalışmanız gerekecek. Sizden bir anda günlük 5 saat çalışmanızı bekleyemeyiz tabii ki de, zamanla artabilecek bir durum bu. Kendinizi çok da zorlamayın, her gün çalışmaya çalışın, az çok fark etmez o masaya oturun.

Ayrıca unutmayın ki, "Plansız bir hedef, hayalden ibarettir."
Bir tane ajanda alın, günlük ne kadar çalıştınız, ne kadar çalıştınız oraya yazın. Ayrıca verimli ders çalışma tekniklerine de bir bakın isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı