Günde 2 öğün ile beslenmek sağlığa zararlı mı?

atogrimers

Decipat
Yer
Adana, Gürselpaşa
Daha fazla  
Arkadaşlar ben sadece kahvaltı yapsam bir de akşam yemeği yesem, onun dışında ağzıma bir lokma bile atmasam sağlığa zararlı olur mu? Obez kadar değilim ama biraz kiloluyum vermek istiyorum.

Arkadaşlar ben sadece kahvaltı yapsam bir de akşam yemeği yesem, onun dışında ağzıma bir lokma bile atmasam sağlığa zararlı olur mu? Obez kadar değilim ama biraz kiloluyum vermek istiyorum.

Saatlere aç kalman seni daha çok zayıflatmayacak. Atıyorum günlük kilo koruma kalorin 3000'dir, vermek için 400 kalori falan kısarsın, kilo verirsin. 2600 kaloriyi 3 öğüne yaymanda bir sıkıntı yok kalori açığında olduğun sürece günde 5 kere ye yine kilo verirsin. Saatlerce aç kalmak iyi bir şey değil. Günde 2 kere yiyip ama çok fazla ve sağlıksız yiyip kilo da alabilirsin, 4 kere yiyip kaloriyi o 4 öğüne dağıtıp sağlıklı beslenerek kilo da verebilirsin. Asıl önemli olan gün içinde aldığın kalori, kaç kere yediğin değil.

Insanın vitamin ve protein olarak belirli ihtiyaçları vardır. Bunu vücut karşılamazsa birtakım rahatsızlıklar oluşur. Bu nedenle sağlıklı beslenip herşeyi ölçülü bir şekilde yemek daha mantıklı bir adım olur.
Dilerseniz diyetisyenden destek alabilir veya doktorlar ile görüşüp hangi gıdaları ne ölçüde yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bir defaya mahsus tahlil yaptırıp rutin halde sağlıklı beslenmek en doğru seçenek olacaktır...
Umarım faydalı bir yanıt olmuştur...
Eğer oruç tutuyorsanız bu durumun sonucunu (yani yapmak istediğiniz yeme alışkanlığını) ramazan ayında görebilirsiniz...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı