Günde 20-25 soru çözülürse LGS'de 420 alınır mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu sene LGS'ye hazırlanıyorum ve günde tek dersten 20-25 soru çözüyorum. Genelde Türkçe'den çözüyorum ve konu tekrarı yapıyorum. Matematik hariç derslerim iyi. Sizce böyle devam edersem LGS'de 420 alabilir miyim? %8'lik dilime girmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günde çözdüğün soru sayısının bir önemi yok, eğer konuları anlıyorsan ve okuduğunu anlamada iyiysen istersen günde 10 soru çöz yine yaparsın. Çoğu zaman soru bankasını açmıyordum, denemelerde hatalarımı görüp onların üstüne gittim ve %0.2'lik dilime girdim. Yani demek istediğim önemli olan soru sayısı değil, soruları nasıl değerlendirdiğin. Eğer hatalarını anlıyorsan ve bir daha karşına çıktığında doğru yapıyorsan sıkıntı olmaz.

Merhaba arkadaşlar. Bu sene LGS'ye hazırlanıyorum ve günde tek dersten 20-25 soru çözüyorum. Genelde Türkçe'den çözüyorum ve konu tekrarı yapıyorum. Matematik hariç derslerim iyi. Sizce böyle devam edersem LGS'de 420 alabilir miyim? %8'lik dilime girmek istiyorum.

Puanınızı veya yüzdelik diliminizi arttırmak istiyorsanız Türkçe çalıştığınız gibi matematikte çalışmak zorundasınız çünkü matematik çok etkiliyor

İyi olduğun ders ile çok yorma kendini konular zaten kolay ortaokulda. Nerede zorlanıyorsan oradan çalış. Denemelerde eksiklerine bak ayrıca sana en rahat nasılsa öyle çalış hayvan gibi calışmana gerek yok.

Dostum iyi olduğun derslerde 20-25 soru ve gündelik tekrar yeter diye düşünüyorum. Ama matematiğe ekstra önem vermelisin, ortaokulda henüz imkanın varken düzeltmen hem LGS'de hem de lisede sana avantaj sağlayacaktır. Kendine zaman ayırmayı unutma. Umarım hedefine ulaşırsın.

Hocam 20-25 soru zaten maksimum 1 saatte çözülen bir şey. 24 saatinizin 1 saatini sadece bu sınava veriyorsanız aşırı bir şey beklememelisiniz. Ha beklentiniz aşırı değil orası ayrı fakat bence iyi bir şey almak için en az 50-100 soru çözülmeli ki bu da 1-2 saat daha fazla çalışmak demek. 2-3 dersten 25-30'ar soru çözseniz bence yeterli. Ayrıca her gün matematikten çözmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı