Günde 2000 TL iş ilanı mesajı dolandırıcı mı?

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şöyle bir mesaj geldi telefonuma.

Screenshot_20230403_125421_Messages.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişi zaten size SMS atabiliyorsa numaranıza sahiptir. WhatsApp'e girmene gerek kalmıyor numaran zaten var adamda.

Numaraya erişmek için yaptıkları farklı yöntemler var desteğin atığı mesajda yazıyordu ve numarayı zaten bilen herif yabancıydı ya da fake no Japon no suydu neyse hocam arkadaşın sorununu hallettik zaten iyi sosyaller.

@Vavien. Hocam neden mesajıma güldünüz acaba böyle çok dolandırıcı var yanlış bir şey dediysem söyleyin düzeltirim.
WhatsApp linki. Dolandırma işi o numara ile konuşurken oluyor. Bir yere tıklayıp donunuzun rengini öğrenmiyorlar. Evrak masrafı deyip para istiyor, siz de bir enayi olarak gönderiyorsunuz. Gelmedidiyor, tekrar gönderiyorsunuz. Sonra haberlere çıkıp beni dolandırdılar diyorsunuz.

Her gördüğünüz linkten korkacaksanız kendiniz korkun. İnsanları yanıltmayın.

WhatsApp linki. Dolandırma işi o numara ile konuşurken oluyor. Bir yere tıklayıp donunuzun rengini öğrenmiyorlar. Evrak masrafı deyip para istiyor, siz de bir enayi olarak gönderiyorsunuz. Gelmedidiyor, tekrar gönderiyorsunuz. Sonra haberlere çıkıp beni dolandırdılar diyorsunuz.

Her gördüğünüz linkten korkacaksanız kendiniz korkun. İnsanları yanıltmayın.

Hocam ne diyorsunuz mesaj geçmişimde bir şey yok ne benim o arkadaşın ne bu gönderiyi atan arkadaşın bir şekilde numaralar bulunabiliyor evet öncesinde herhangi bir yerde numarasını paylaştıysa bir şekilde bulur dolandırıcılığını yapar geçer inanıp inanmamak senin elinde zaten benim başıma böyle bir şey gelmedi ben sadece tıklamayın dedim geçtim insanları korkutmak gibi bir amacım yok ön yargılı olmayın lütfen.

Siz ne diyorsunuz? Burada ne yazdığını idrak edebiliyor musunuz? Link virüslü yazıyor. Değil.
Numaralar her yerde var, alakasız bir şey. Oturup adam seçmiyorlar. Geri dönüş yapanlarla uğraşmalarının sebebi bu yüzden.

Büyük ihtimalle dolandırıcı engelleyin silin linke tıklamayın virüslü olabilir veya herhangi bir sitede Gmail veya telefon bilgilerinizi isteyebilir ve scam linkler atmaya devam eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı