Günde 8-9 saat mining yapmak zararlı mı?

Mining yaparken çoğu kartta normalde oyunda kullanılandan daha az voltaj vermeniz gerekir daha iyi performans vermesi için bu da kartın daha az elektrik tüketmesine daha az ısınmasına sebep olur doğru OC ayarlarıyla yaptığınızda mining karta hiçbir zarar vermez kasa içerisinde bulunan kartla mining yapmak istiyorsanız kasanın kapağını mutlaka açın ayrıca ekran kartları zamanla yavaşlayan performans kaybeden cihazlar değildir.

Hocam ben de mining yapmayı ve bunu devasa bir iş haline getirmeyi düşünüyorum. Kart öneriniz var mı?

Hocam ben de mining yapmayı ve bunu devasa bir iş haline getirmeyi düşünüyorum. Kart öneriniz var mı?
Şu anda en temiz en başlangıç bulabilcrpn kartlar 1660 süper ve rtx 2060 tır, yüklü girceksen 3070 ve 3060 düşünülür bence

Buralar bos yapanlar ile dolmus, RX 5600XT fatura +100TL, kazanç 800+TL, 7/24 6 aydir calisiyor. Performans dususu yok.

Hocam mümkünse ayarlarınızı(OC & UV), kullandığınız kazım programını ve Radeon sürümünüzü söyler misiniz? Bende Sapphire Pulse RX 5600 XT var aralıksız en fazla 5 saat kazabildim sonrasında miner hata verdi. Bunun dışında ekran donması, Radeon WattMan ayarlarının sıfırlanması gibi birçok hata ile karşılaştım. Tam uyan ayarları bulamadım. Belki sizin kullandığınız ayarlar işe yarar.

hangi miner kullanıyorsun,farklı minerlar denedin mi hiç?

Teknik cevap - evet kartlar performans bazında düşer ama anlatılan gibi 250 FPS alıyordum 150'ye düştü gibi değil... Kart üzerinde raf ömürlü olarak sadece kondansatör denilen elektronik parçalar vardır bu parçaların içi sıvı yağ kıvamında bir. İletken mevcuttur bu iletken zamanla ve çok kullanıma özellikle AMD ekran kartlarında bulunduğu ortm ısısıdn dolayı özelliğini kaybeder dolayısıyla filtre görevini kaybetmeye başlar bu durum da geçen akım filtre edilmediği için işlemci ve RAM üzerine gelen voltaj gerilim değerlerinin düşmesine ve aşırı akım çekmesine sonrasında aşırı ısı oluşturan GPU ve belleklerin ısınıp arızalnmasına bir diğer tabir yanmasına sebep olur... Mining kartları tekrar kullanılabilir özellikle düşük sıcaklıkla çalışan NVIDIA kartlar. Tabii ki raf ömürlü olan kondansatörler değiştirilerek ( genelde PC güç kaynaklarında da aynı sı ile karşılaşır aşı akım = ısı = kuruma ve arıza. Genel olrak kondansatör değişim ile güç kaynağı tekrar kullanılır)

Peki bu değişim kartı ne kadar etkiler.
Yaklaşık 4 yıl önce R9 serisi 3 yıl kullanılmış bir ekran kartına işlem yapıldı parçalar Ali. İle yurt dışında 1 sınıf olrak getirildi şu an kart hala kullanımda...

Ayrıca tek kart ile mining yapmak kardan çok zarar oluşturabilir maddi anlamda çünkü kartınızın harcadığı 100 120W enerji tüketiminin yanı sıra kullanmış olduğunuz diğer ekipmanlar da enerji tüketmektedir. Dolayısıyla 4 5 ekran kartı için 1 RAM 1 anakart 1 işlemci göz ardı edilebilir ama 1 ekran kartı için karar size kalmış.

Kardeşim eğer bilgisayar donanımları hakkında en azından temel seviyede bilgin yoksa hiç girişme derim. Ekran kartına yapacağın overclock ve fan ayarları çok önemli. Yanlış yaparsan kısa vadede bir şey olmasa bile uzun vadede kart üzerindeki bileşenler ısıdan dolayı yıpranır. Kartın performansı hiçbir zaman düşmez, ama bozulursa da tamir edilmediği sürece bir daha açılmaz.
Mining yapacaksan güç kaynağın da biraz kaliteli bir şey olması lazım bu sistem sürekli çalışacak güç kabloları bile yeterince kalın olmazsa ısınıp kopabilirler. Ayrıca şebekede oluşabilecek enerji dalgalanmalarına karşı PSU'nun korumalı olması gerek. Bunlara dikkat etmeden de mining yapabilirsin ama büyük risk.
Onu geçtim evde sürekli bir fan sesi olacak bundan kimse rahatsız olmuyorsa eğer sorun yok
Yukarıdaki kart yakan bahtsız bedeviye bakma sen. Ekran kartı öyle kolay kolay yanan bir şey değil normalde zaten oyun oynarken ekran kartına daha fazla yüklenirsin aslında. Fanlar sessiz modda olduğu için yavaş döner GPU daha fazla ısınır. Ona rağmen kart bozulmuyorsa miningde hiç bozulmaz. Tabii dediğim gibi ayarlarını internetten öğren doğru düzgün yap hem kazancın artar hem de kartın zarar görmez.
Dip not: Elektrik faturasını görünce sinir krizi geçiren ebeveyn sendromu yaşaman olası

Son sürüm olmalı.

Dosya Ekleri

• 1640229081395.png
    126,3 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…