Günde 8 saat bilgisayardan gözler bozulur mu?

Bunun cevabı muhtemelen evet eğer evet ise bunu önlemem için ne yapmam lazım? (Azaltamam, zaten 8 saatin 3 saati kendi zevklerim. Diğerleri okul.)
Biz akşam 18:00'da Cs'ye giriyoruz Sabah 10'da çıkıyoruz uykumuzun gelmesi dışında bir problem yok.

Biz akşam 18:00'da Cs'ye giriyoruz Sabah 10'da çıkıyoruz uykumuzun gelmesi dışında bir problem yok.
Sağlık açısından zararlı olduğunu bilin ve insanlara önermeyin lütfen bu tip rutinleri. Özellikle de büyüme çağında, yaşı küçük kişilere.

Karanlıkta uyumak ve düzenli uyumak hem zihinsel hem de fiziksel gelişim için önemlidir. Aynı şekilde metabolik süreçlerin düzenlenmesi ve beynin ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağlaması için de düzenli gece uykusu gereklidir.

Sağlık açısından zararlı olduğunu bilin ve insanlara önermeyin lütfen bu tip rutinleri. Özellikle de büyüme çağında, yaşı küçük kişilere.

Hocam her maç sonu 5 dakika mola veriyoruz zaten. 3 maçta bir 15 dakikaya çıkıyor. O kadar saat zaten oturamaz kimse hiç mi karnın açılmaz hiç mi susamazsın.

Edit: Hocam mesajınızı düzenlediğinizi gördüm haftasonları 1 gün falan yapıyoruz o işi sabaha kadar oturulur mu her gün?

Hocam her maç sonu 5 dakika mola veriyoruz zaten.3 Maçta bir 15 dakikaya çıkıyor.O kadar saat zaten oturamaz kimse hiç mi karnın açılmaz hiç mi susamazsın.
Sorun oturmak değil hocam. Aydınlık-karanlık ve gece-gündüz düzeni insan vücudu için de geçerli. Belirli hormonların salgılanması, beyin fonksiyonlarının korunması, özellikle de büyüme ve gelişme için gece uykusuna gerek var maalesef.

Edit: 18 yaşından büyükseniz, haftada 1-2 gün yapın sorun yok. Yine yorgunluk vs çekersiniz ama kendinizi ayarlarsınız. 18 yaşından küçükseniz o da zararlı.

Hocam mesajımı düzenledim bi okuyun derim.

Tamamen genetik ve monitörün kalitesiyle orantılı. Eskiden CRT monitör zamanlarında Philips bir monitörüm vardı. O monitör yüzünden 1.5 miyop oldum. Sonra monitör değişti özellikle iş için mavi ışığı kısarak kullandım. En son 6 yıl önce muayene olmuştum 1.5 olan 0.25'e düşmüş diğeri sıfırdı. Şu an en fazla 0.50'dir. Şu an laptopum mat IPS 144Hz, günlük kullanım için mavi ışığı kısınca 15 saat bile baksam bana mısın demiyor. Telefon bile daha çok ağrıtıyor.

O kişiden kişiye değişir yani gözü çok hassas olan kişi de çok fazla bakamaz o ekranlara.

1 yıl günde 13 saat kullandım ve bozuldu. Bu gözlerde hemen bozuluyor kalitelisinden almak lazım. Boşuna demiyoruz Rampage Gamepower almayın diye. Bakın hemen bozuldu.(!)

İnternete yazdığınızda anında çıkıyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…