Güneş batıdan mı doğacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu felsefe veya konu dışı kategorisine mi taşısam diye düşünüyorum. Görüşüm bu.

Kaynak gösterseniz de hangi bilim adamlarının böyle dediğini bilsek.
Dünyanın manyetik kutupları değiştiği için mantıken güneş batıdan doğmuş oluyor, ama bu İslam dininde bahsedilen batıdan doğma değil. Konu sahibi sanırım bundan bahsediyor.

Son zamanlarda bu konuşuluyor. Videolarını çekenler de oldu yakınlarda. Bilim adamları güneşin batıdan doğacağını söylüyor. Yanlış hatırlamıyorsam eksenlerin ve kutupların yer değiştirdiğinden olacak deniyor. Son zamanlarda bu yer değiştirmeleri daha da hızlandığı söylendi. Tabii ki de bu bizleri ürkütüyor. Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Hangi bilim adamıymış o? Lütfen söyleyin.

Konuyu felsefe veya konu dışı kategorisine mi taşısam diye düşünüyorum. Görüşüm bu.
Hiçbir yere taşımayın. Zamanında, eğer dünyanın manyetik kutupları yer değiştirirse böyle bir şey olabileceği hakkında bilgiler edinmiştim. Lakin bunun manyetik kutuplar ile değil, ancak coğrafik kutupların yer değiştirmesiyle yani dünyanın baş aşağı dönmesiyle olacağını savunanlar da çoğunlukta. Ufacık bir araştırma ile siz de az buz bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Bilimsel bir konudur, din veya felsefe ile sınırlı değildir.

Dünya'nın manyetik kutuplarının değişiminin, geçmişe göre daha hızlı olduğuna ve bunun Dünya üzerindeki etkilerine dair pek çok bilimsel makale ufak bir arama ile bulunabilir.

Geçen yılda aynı şey vardı ben bir fark görememiştim. Güneş son anda fikrinde vazgeçip yine doğudan doğuyor sanırım.

Bilimsel bir konudur, din veya felsefe ile sınırlı değildir.

Hocam bilgi olarak biliyorum, benim için sorun yok. Sorun şu ki, konu sahibi aşılarda çip var diyenler gibi ne duysa inanan birisi. Bilim onun için önemsiz. O yüzden dedim onu.

Güneşin batıdan doğması için içlerinden birinin olması yetecek iki sebep var: ya Dünya bir anda durup saat yönünde dönmeye başlayacak. Ki bu olursa Dünya'nın dönüş hızı yüzünden kaynaklanan eylemsizlikle başka bir galaksiye fırlarız. Ya da Dünya bir anda tepetaklak olacak ve yönler değişecek. Bu olursa da yine uzaya fırlarız. Dolayısıyla mümkün olduğunu sanmıyorum.

Kaynak gösterseniz de hangi bilim adamlarının böyle dediğini bilsek.

Zaten bende batı’dan doğacak demedim, onlarda acaba batınmı doğacak mı? Diye araştırma yapıyor ABD'deki ulusal jeo mekansal zeka ajansında bilim adamları bu bilgileri vermiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı