Hocam, anladığım kadarıyla yol göstermeye çalışayım. Öncelikle siz, powerbankı güneş panelleri ile USB girişinden şarj etmek istiyorsunuz. Ancak güneş panelleriniz, 1.5v ve 20A haklı mıyım? Yüksek akım, USB soketinin arkasında var olan voltaj regülatörünü yakabilir.
İnternetten regülatörün en fazla karşılayabildiği akıma ve voltaja bakmak lazım. Siz regülatörün modelini yazın sizin yerinize ben bakarım. Eğer, regülatör karşılayabilirse, seri olarak bağlayabilirsiniz. Ancak karşılayamazsa, güneş panelleri ve powerbank devre kartı arasında bir adet regülatöre ihtiyacınız olacak özet olarak şöyle;
Diyelim, powerbank regülatörü 5v 10A kadar direnç gösterebiliyor. Güneş panelleriniz, 1.5v 20A. Eğer direkt bağlarsanız, ya aşırı ısınır -overheat- ya da direkt yanar. O yüzden şöyle yapmanız lazım, siz en az 5v ve 30 ampere kadar dayanabilen bir regülatör alacaksınız ki, powerbankın regülatörüne uygun voltajlar elde edilsin. Tabii, bu sadece örnek.