Güneş paneli lehimleme

Daha fazla  
Arkadaşlar ben kardeşime deney için güneş paneli aldım ama ben neresinden lehimleneceğini bilmiyorum. YouTube'da baktığım videolarda ortadaki +, -'den yapılıyor, bazılarında dıştan. Nereden yapacağımı söylerseniz sevinirim.

379609

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu resimdeki bu solar hücreler dış kısmındaki çıkıntılı bağlantılarından daha kolay lehimlenebilecektir, çünkü yeşile boyanmış olan bu bakır yollar tamamıyle + ve - kutbu içeriyor, sadece dış kenardaki uçlardan bunu daha kolay (mevcut haliyle) yapabilirsiniz. YouTube'dakilerin aktif (açık) uç bağlantı, bu açık, aktif uçları ortada yer almış da olabilir, ama resimdekiler ince uçlu havyalar olarak 30 - 40 watt en uygunudur) ile en dıştan lehim teli ve ara birleştirme bağlantıları (özel iç birleştirme kabloları) ile yapılabilir.

Ancak tüm bu kabloların dıştan değil de ortadan gidebilmesi için beyaz noktaları önce lehimle kaplayıp kabloları buradan da yine bağlarsınız, yani dış kısımdakilerle içteki beyaz alanların her ikiisi de bu + ve - uçlara direk bağlantılıdır, o yeşil bakır yol bir bara (iletken hat) görevindedir, yani başında da sonunda da + ve - uçları yine mevcuttur. Yani montaj olarak kolayınıza hangisi geliyorsa (Ancak ortadan kablo lehimlerini yaparken bu beyaz alanları kalaylayıp önce lehimle kaplamanız da şarttır) o noktadan lehimle birleştirirsiniz, bu sizin kendi seçiminize kalmış. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. Bu resimdeki bu solar hücreler dış kısmındaki çıkıntılı bağlantılarından daha kolay lehimlenebilecektir, çünkü yeşile boyanmış olan bu bakır yollar tamamıyle + ve - kutbu içeriyor, sadece dış kenardaki uçlardan bunu daha kolay (mevcut haliyle) yapabilirsiniz. YouTube'dakilerin aktif (açık) uç bağlantı, bu açık, aktif uçları ortada yer almış da olabilir, ama resimdekiler ince uçlu havyalar olarak 30 - 40 watt en uygunudur) ile en dıştan lehim teli ve ara birleştirme bağlantıları (özel iç birleştirme kabloları) ile yapılabilir.

Ancak tüm bu kabloların dıştan değil de ortadan gidebilmesi için beyaz noktaları önce lehimle kaplayıp kabloları buradan da yine bağlarsınız, yani dış kısımdakilerle içteki beyaz alanların her ikiisi de bu + ve - uçlara direk bağlantılıdır, o yeşil bakır yol bir bara (iletken hat) görevindedir, yani başında da sonunda da + ve - uçları yine mevcuttur. Yani montaj olarak kolayınıza hangisi geliyorsa (Ancak ortadan kablo lehimlerini yaparken bu beyaz alanları kalaylayıp önce lehimle kaplamanız da şarttır) o noktadan lehimle birleştirirsiniz, bu sizin kendi seçiminize kalmış. Kolay gelsin.
Abim doğru yaptım mı diye bir sana atayım. Birde bu kablo yeter mi ? İki taraftan kabloyu yaptım fakat güneşe tutunca enerji gelmedi nedendir acaba?
380001

380002

Merhaba. Bakın, tek bir güneş gözesi aslında sadece yaklaşık 0.5 voltu üretiyor, avometredeki DC voltaj ölçümü kısmıyla ölçüm yaparak buna baktınız mı? Tek gözeyse eğer yaklaşık olarak 0.5 volt elektriği üretmesi gerekirdi. Tek gözü 0.5 volt olan bu tek gözeler içerden birbirleriyle gizli olarak içten lehimliyse siz dıştaki + ve - uçlara avometredeki DC kısmıyla ölçüp baktığınızda daha fazla voltajı da verebilir, ancak üzerinde "panel" yazılı olduğu için kendi kanımca bunlar içerden seri bağlı gözeler (Cep telefonları şarjında kullanılan minik paneller gibi) şeklinde olmalıdır.

Herhangi bir voltaj ölçmemeniz bu panelin belki içten hasarlı olduğunu bize gösterebilir, güneş ışığında + ve - uçlarda sağlam olması durumunda mutlaka ama mutlaka belli bir voltajı okumanız gerekiyordu. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı