Güneş Panelinin Akımını Artırmak

Aynen. Ben de hiçbir şey anlayamıyorum. Ne önerirseniz yapmaya hazırım. Panelleri boz baştan yap deseniz de yaparım. Sadece işe yaramasını istiyorum. O kadar.
 
Diyot olmayan panelin diğer panel ile olan bağlantısını kestim. Şu an Güneş tepedeyken Akım 60mA olarak gözüküyor. Yani Powerbank 60mA çekiyor. Kısa devre ile max. verebileceği akımı nasıl öğrenebilirim? Söyler misiniz acaba?

Diyot olmayan panele 3V to 5V 1200mA Step Up Boost Modülü taktım ve Powerbank' a bağladım. Akımını ölçtüğümde çektiği akım 440mA olarak gözüktü. Neden böyle oluyor? Diyot akımı engellemek için değil, artırmak için değil mi?
 
Diğer 60mA gözüken panelde sıkıntı var. Diyotu çıkardığım halde 60mA olarak gözüküyor.

Bozuk paneli tamamen birbirinden ayırıp tek tek kontrol edeceğim voltajlarını ve akımlarını.

Tek bir Diyot 5.90V' a düşürüyordu. Ben de 2 tane Diyotu böyle mm.jpg birleştirdim. Sonuç 5.5V 500mA oldu. Tabi normalde 1A olması lazım ama galiba sizin dediğiniz gibi Powerbank sadece 500mA çekiyor.

Bozuk olmayan panelde 9 tane güneş pili vardı. Ben de ''Acaba bunda da panel sayısını 9 taneye ayarlarsam aynı akımı alabilir miyim?'' dedim ve başarılı oldum. Ayrıca şaşırdım açıkçası.. Şu an teorik olarak 1A güce ulaştım. (Daha panelleri birbirine paralel bağlamadım.)

Şu anda 900mA akıma erişmiş bulunuyorum. Panele Zener Diyot koyduğumda Voltaj 5.25V akım ise 890mA oluyor. 2 adet 1N5408 Diyot koyduğumda 5.5V 890mA oluyor. Sizce Zeneri mi yoksa 1N5408 Diyotu mu koymalıyım?

2 tane Zener Diyot bağladım. Tabletin bataryası 5.25V 890mA ile 1 dakikadan biraz fazla bir zamanda %1 doluyor. Çok başarılı oldu gerçekten. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Akımı daha da yükseltebilecek tavsiyeniz var mı acaba?
 
Teşekkür ediyorum. Technopat ailesi olmasaydı bunları başaramayacaktım.

Acaba Diyotları siyah bantla kapatsam bir problem olur mu?
 
Güneş pillerinin verimini artırmak istiyorsan camın üzerine yapıştır, cam güneş pillerinin verimini yüzde 30 oranında düşürür, diyot seçimin doğru fakat ben iki adet diyot gördüm sanki :) Diyotun amacı güneş pillerini zarar görmesini engellemek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tebrik ederim mantığı sonunda mantığı anlamışsınız. Diyot olarak zeneri koyma akım fazla olduğu için zeneri yıpratır ve bozar. Akımı daha fazla arttırmana gerek yok. Oluru budur yani daha fazla kasmaya gerek yok.
 
Bir sürü silikon yapmıştım üstüne. Neyse artık bozulunca değiştiririm. Dışarıda kullanacağım. Bunun için nasıl bir düzenek yapmamı önerirsiniz? Kışın da dışarıda kullanacağım. Ona göre bir düzenek önerirseniz sevinirim. Bir de ayakta durması için arkasına nasıl bir düzenek yapmalıyım sizce?

Güneş pillerinin verimini artırmak istiyorsan camın üzerine yapıştır, cam güneş pillerinin verimini yüzde 30 oranında düşürür, diyot seçimin doğru fakat ben iki adet diyot gördüm sanki :) Diyotun amacı güneş pillerini zarar görmesini engellemek.
Kışın da kullanacağım için camın altına yapıştırdım. Diyot olarak Zener kullandım. 1 adet kullanınca voltajı az düşürüyordu. Ben de 2 adet diyodu birbirine bağlayıp voltajı daha fazla düşürmesini sağladım. Koruma açısından ds 2x bir koruma olsun işte. :D

Yine en başa döndük. Ölçü aleti 5V 1A göstermesine rağmen ne powerbank ne de telefon vs. şarj almıyor. Powerbank' ı Güneş paneline taktığımda 1A olarak gözüküyor. Powerbank' ı çıkardığımda ve tekrar akımı ölçtüğümde yine 1A gözüküyor. Sanki hiç akım çekmiyormuş gibi geliyor bana. Çekmiyorda.. @Silinen üye yardımın lazım kardeş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı