Arkadaşlar selam. 16 yaşında 90 kiloyum. 170 Cm'yim. Ailemin lokantası var. Günlük hayatım hareketli geçiyor. 2 günde bir spora gidiyorum. Gün içinde hiçbir şey yemesem, saat 6 da 2 tane lahmacun yesem her gün sorun olur mu? Bol bol su içiyorum tabii ki.
Kilo vermek için mi yoksa günlük yaşantınız için mi sordunuz anlamadım fakat cevaplayayım. Kilo vermek için söylüyorsanız kilo verirsiniz. Zaten buna intermittent fasting deniyor. Günlük yaşantı ve kilo koruma adına söylüyorsanız maalesef yeterli besin kaynakları değil. Ayrıca her iki durumda da günlük yaşantınızda yorgunlük, güçsüzlük yaşayabilirsiniz. Tavsiyem mümkünse diyetisyen yardımı ile düzenli beslenmek. Bunu da yapamıyorsanız kalori ihtiyacınızı hesaplayıp daha dengeli bir beslenme planı hazırlayabilirsiniz kendinize.
2 lahmacun bence mantıklı değil özellikle o saatte. Lahmacun yemeyin bence. Sabah bir yumurta, biraz zeytin ve peynir çay ile yiyin. Öğlen çorba içebilirsiniz meyve ile. Akşam da salata-sebze tarzı yiyin. Böylece mide küçülür, kilo verirsiniz ve tansiyon-şeker sorununuz olmaz.
Arkadaşların dediği gibi daha düzenli bir liste yapmanız daha sağlıklı. Çünkü bu tarz düşük kalorili diyetler eğer çok istikrarlı biri değilseniz uzun sürmüyor maalesef. Aşağıya bırakacağım siteden kalori ihtiyacınızı hesaplayın. Ardından 300-400 kalori eksiltip kendinize uygun bir program hazırlayın.