Günlük kullanım için bir repo var mı?

Eğitim için dual boot olarak Kali Linux kullanıyorum ama Windows'a geçmeye bazen üşendiğim için günlük kullanım için de arada kullanıyorum.
Bir tarayıcı indirmek için internette araştırma yapmak yerine terminalden direk indirmek için bir repo öneriniz var mı? Ubuntu'da falan kurulum yapmak için sitesinden indirmek yerine komutla indirin diyordu oradan düşündüm böyle bir şey olduğunu.

Repo kelimesini kullanmak yanlış ise /etc/apt/sources.list içine attığımız şeylerden bahsediyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Kali kullananlara yardım etmiyorum ama sorunuz genel olduğu için cevap vereyim.
Uçbirimden bir yazılım indireceğiniz zaman ve harici depodan indirecekseniz önce o yazılımın bağlantı adresini bilmen gerekiyor.
Bağlantısını öğrendiğin yazılım alttaki komut ile indirilir, paketi kullanıcı adı dizinine indirir.
Kod:
wget indirme-bağlantısı

Dağıtımın kendi deposundan indirecekseniz Debian tabanlılarda alttaki komut ile indirilir.
Bu komutla inerse kullanıcı dizinine indirir.
Kod:
apt download paket-adı

Debian güvenliğe önem verdiği için bazen buna izin vermeyebilir, böyle durumda alttaki gibi komutun önüne sudo eklersiniz.
sudo ile inerse bu dizine indirir /var/cache/apt/archives yani archives dizinine indirir.
Kod:
sudo apt download paket-adı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı