Nvidia ekran kartları ile herhangi bir linux dağıtımı sorunsuz çalışacaktır. Ayrıca  ASUS USB N-14 kullandığını söylemişsin, ben şu an masaüstümde N-13 var ve masaüstümden arch linux altından yazıyorum. Kısaca hiçbir sorunun olmaz 
"Ancak" eğer oyun oynayacaksan, yada sadece sisteminin hızlı olmasını istiyorsan bile xfce masaüstü kullanmanı öneririm.
Linux Mint 17.2 "Rafaela" - Xfce (64-bit) - Linux Mint
Buradan rahatlıkla indirebilirsin. CD/DVD oldukça yavaştır ve kurulumu çok yavaşlatırlar (Ayrıca diskler yer işgal eder). Onun yerine eline 4GB'lık bir USB bellek al,
UNetbootin - Homepage and Downloads
bu program ile istediğin dağıtımı üstüne yaz. Bazı dağıtımlarla sıkıntı çıkarabilir özellikle arch tabanlı olan manjaro ile. Bunu çok övüyorlar diye yazdım, hiç kullanmadım. Şahsen ben kendi sistemimi formatlamak için usb'mi bu program ile oluşturdum.
USBWriter download | SourceForge.net
İstersen bunu da deneyebilirsin.
Ayrıca bir şey daha, eğer nvidia kullanacaksan;
[Nasıl] Nvidia Optimus Prime Kurulumu (Ubuntu 14.04-14.04.1)
Bu konuyu incele. Kodları görür görmez korkma, sadece ne dediğini oku, terminale kopyala-yapıştır. (Linux mint 17.2, ubuntu 14.04 tabanlıdır, kısaca ubuntu forumda yazanlar işine yarar.)
Nvidia prime graphics linux altında nvidia'da oyun oynamak için en iyi driver tercihi olduğunu söylüyorlar. Bumblebee gibi alternatifler de var ve hangisinin iyi olduğu tartışılır ama oyun deyince herkes prime öneriyor.