Merhaba arkadaşlar. Akrabama sistem almak istiyor. Evde kullanmak için laptop olarak bunu seçtik. Çok pahalı bir şey olmasın istedim. ->
SONY - SVF1521JSTB
Ayrıca dan dükkana masaüstü bilgisayar almak istiyormuş. Şimdi Monitörü kendisi almış bir yerden. Samsung bir monitör. O yüzden monitör dahil değil. Klavye mouse onları kendimiz ayarlarız. Sadece kasa önerisi istiyorum. Kasa işlerinden gram anlamaz. Sadece dış görünüşü onu ilgilendirir. Cicili bicili, ışıklı mışıklı çocuksu kasaları hayatta sevmez. Sade, standart bir kasa istiyor. Yapacağı işler şu; İnternet, Skype, Müzik, Video vs. sadece o kadar. Belki çok düşük bir ihtimal oyun oynar oda flash oyunlar vs. O yüzden çok fazla fiyat tutan bir bilgisayar istemiyorum. Daha doğrusu ona kalsa iyi bir şey olsun diye 2000TL bile veriyor. Fakat o kadar yüksek bir bilgisayar ona çok fazla gelecek biliyorum. Fakat şöyle bir şey var, bilgisayar aldığı zaman bozulmadığı sürece 5-10 sene değiştirmez. Çünkü oyunla işi yok. Sadece dediğim gibi Maillerine bakar vs. O yüzden aslında donanımları da hafiften yüksek tutmak istiyorum. AMD öneriler kesinlikle istemiyorum. Çünkü dediğim gibi günlük kullanım bilgisayar. Çekirdek, GHZ ile işi yok yani. i3 yeterli gelecektir. Fakat dediğim gibi 5-10 sene daha değişim yapmayacağı için işlemciyi en düşük i5'lerden birini koymayı düşünüyorum. Ekran kartına neredeyse hiç ihtiyacı yok fakat GTX650 gibi giriş seviye bir ekran kartı koysak ilerde de kafası rahat eder diye düşünüyorum.
Bunun yanında aslında ısrarla hazır masaüstü almak istiyor. Garantisi iyi olmaz diye vs. Toplama bilgisayarın her halükarda iyi olacağını biliyorum fakat hazır olursa tüm bilgisayar garanti kapsama alanında olduğu için sıkıntı yaşamaz diye düşünüyorum.