Günlük kullanım ve pentesting için Linux vs Windows

Pentesting için Kali kullanır günlük kullanım için ise Mint'i. İkisi de Debian tabanlı olduğu için de yabancılık çekmez.

Kali'deki toolları Mint'e yüklersek Kali'den pek bir farkı kalmaz bunu yapacağına direkt Kali kullansın zaten.

Kali'den pek bir farkı kalmaz bunu yapacağına direkt Kali kullansın zaten.
Böyle bir şey söylüyorsanız GNU/Linux hakkında tam anlamıyla fikir sahibi olmadığınızı varsayıyorum. Kali'nin kernel'ı kişiselleştirilmiş bir kernel, düşündüğün gibi farkı kalmama olayı yok.

Ayrıca Kali Rolling-Release yani güncellemeleri diğerlerine göre hızlı alan bir dağıtımdır. Başta güzel bir şeymiş gibi gelse de güncelliği stabiliteye tercih etmiş olursun.

Mint ise Kali'ye göre daha stabildir, kolay kolay sorun çıkarmaz. Kali'de wireless sürücüleriyle sorun yaşarsın, bir güncellemede her şey kullanılamaz hale gelir. O yüzden sanallaştırma ile kullanılması gerekir, snapshotlar ile geri döndürebilirsin.

Kod:
In particular, there is absolutely no support whatsoever for the apt-add-repository command, LaunchPad, or PPAs. Trying to install Steam on your Kali Linux desktop is an experiment that will not end well. Even getting a package as mainstream as NodeJS onto a Kali Linux installation can take a little extra effort and tinkering.

Dağıtımın geliştiricileri bunu desteklemiyorken neden kraldan çok kralcı olma peşindesiniz?

Ayrıca profilinden ve sürekli Mint ile Kali'den bahsetmenden ötürü Mr. Robot'tan görüp özendiğinden Kali'yi bu kadar sevdiğini, benimsediğini düşünüyorum. Demek ki Offensive Security'nin reklam için ayırdığı bütçe boşa gitmemiş

Etik hackerlik konusunda Mr. Robot ile gaza geldiğim ve uzun bir süre Kali kullandığım doğrudur.

Sonra Mint'te geçtim ve Kali'nin daha hızlı olduğunu gördüm ama Mint'te kaldım çünkü Kali'nin günlük kullanıma uygun olmadığını ben de biliyorum.

Şahsen Kali'de sürekli root hesabı kullandığım için Mint'e sürekli sıkıntı yaşıyordum çünkü sürekli root yetkisi vermek zaman kaybı gibi geliyordu ayrıca Kali'nin terminalindeki zsh ve eklentileri de çok kullanışlıydı ben de visudo dosyasını ve .zshrc dosyasını yapılandırarak bu sorunları kaldırdım.

Bu tavsiye edilmeyen ve tehlikeli bir şey biliyorum ama her güncelleme için şifre girmek can sıkıcı.

Bu tavsiye edilmeyen ve tehlikeli bir şey biliyorum ama her güncelleme için şifre girmek can sıkıcı
Fat finger denilen, klavyedeki yapacağınız tek bir yanlış tuşlama sistem dosyalarınızı silmeyle sonuçlanabilir.

Bunun yanı sıra her programı yüksek yetki ile çalıştırmak herhangi bir zararlı yazılıma maruz kalmanız durumunda olması gerekenden daha büyük hasarlar almanıza yol açar. Yani, sadece home dizininizi değil tüm kök sistemi ona verirsiniz.

Zararlı yazılım konusunda da büyük konuşmamak ve rahat olmamak gerekiyor. GNU/Linux sanılanın aksine güvenli bir işletim sistemi değil. Windows ile karşılaştırıldığında saldırıya açık ve savunmasız. Onu güvenli kılan şey kullanıcı sayısının az ve bilinçli olması. Bu yüzden "attack surface" diğer işletim sistemlerine göre kısıtlı.

Arkadaşlar selam dediğim gibi Kali'yi denedim ama hiç benlik değil şu anda, eski Kali ve yeni Kali arasında dağ kadar fark var gibime geliyor tam 3 kez KDE arayüzüyle kurmaya çalıştım her seferinde kurulumdan sonra GRUB menüsüne attı ve açılmadı fakat Xfce arayüzünde sorun yaratmadı arayüz sorununu geçtim ya eskiden (eskiden derken 22.04 sürümünden bahsediyorum) günlük kullanım programlarını falan kurabiliyordunuz Java istemcisi kurmaya çalıştım hata vermiyor işlemi yapıyor ama istemciyi yüklemiyor aynı sorun LibreOffice dede oldu sonra dedimki bari ibuntu OS e geçeyim dedim onda da çok kullanamadım SSD'ime zarar verdiği için bir de en son bir güncelleme geldi 5GB'lik lan ISO dosyası 4, 5GB falan dedim ve sonunda Windows'a geçtim.

SSD'im 128 GB olduğu için bir HDD kızağı istedim laptopuma uygun olarak hala gelmedi ama muhtemelen birkaç güne gelir onu alınca Full Windows kalmayı düşünüyorum programları falan hard diske kurar Windows sistemini de SSD'ye zaten masaüstümde de aynı şeyi yapıyorum o yüzden sorun yaşıyacağımı düşünmüyorum hem zaten programlarda falan bir sorun olursa hem sistem zarar görmez hem de pek sorun yaşamam.

Neyi kastettiğinizi anlamadım. Neden SSD'nize zarar versin?

Ya bir forumda gördüm birkaç kişi SSD'lerini birkaç hafta ibuntu OS kullandıktan sonra çöktüğünden veya zarar görmüş falan dediler ben hep HDD ile kullandım ssdimde hediye olduğu için zarar gelmesini istemedim.

Bunu yapmanız sizin açınızdan daha iyi olmuş.

Bende o şekilde düşündüm. Umarım gelen HDD kızağı laptopa uyar.

Öyle bir şey olmasının imkanı olduğunu düşünmüyorum. Kaynak varsa belirtebilir misin?

Öyle bir şey olmasının imkanı olduğunu düşünmüyorum. Kaynak varsa belirtebilir misin?

Maalesef Windows'a geçtim diye yok ben o an muhtemelen SSD'lere zarar veren bir yazılım indirmiştirler diye de düşündüm ama tedbiri elden bırak mıyım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…