Çözüldü Günlük kullanımda DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Trasty

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar direkt olarak konuya gireceğim, sistemimi yeni topladım her şeyi güncel (ekran kartı, BIOS) sistemi ilk kullanamaya başladığım zaman sorun yoktu sonra birdenbire mavi ekran hatası almaya başladım nedensiz şekilde bayağı uğraştım ama sorunu çözemedim yabancı forumlara baktım yerel forumlara baktım ama sorun hala devam ediyor ama şöyle sadece internette gezerken veya video izlerken (YouTube, Netflix vs) sitelerde bir anda mavi ekran hatası alıyorum ama oyun oynarken ne kadar oynarsam oynayım hiçbir sorun olmuyor.

Windows bellek tanılama ile bellekleri kontrol ettim sorun yoktu, Sfc/scannow CMD komudunu kullandım bir sorun yok gereksiz bir uygulama veya program yok (Steam, Discord sadece) Adobe'den flash Player'den kaynaklı olabileceğini süphe ediyorum ama bir de size danışmak istedim neyse uzatmayım daha umarım acıklayıcı olmuştur minidup dosyam ektedir:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Driver Booster kullandınız mı? Eğer kullandıysanız sisteme format atın.

"DISM" rehberini uygulayın.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Yonga seti sürücünü güncelle. Aşağıya rehber videosunu bırakıyorum.
AMD Yonga Seti Sürücüsü Kurulumu - YouTube

Ekran kartı sürücün güncel mi diye her zaman kontrol et ve güncel tutmaya çalış.

Memtest86 testi yap. XMP kapalı şekilde yapın. RAM'lerde hata var mı diye emin olalım. Windows'un bellek tanılama testine pek güvenmiyorum.

Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Easy Anti-Cheat kaldır. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Eğer tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.

Ekran kartı sürücün güncel mi diye her zaman kontrol et ve güncel tutmaya çalış.

Memtest86 testi yap. XMP kapalı şekilde yapın. RAM'lerde hata var mı diye emin olalım. Windows'un bellek tanılama testine pek güvenmiyorum.

Easy Anti-Cheat kaldır. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Çözüm

Easy anti-cheat kaldır. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Evet Driver Booster kullandım :^x ,fakat ilk hafta hiç sıkıntı olmadı, şimdi çipset yüklüyorum bir de öyle deneyeceğim ardından Memtest86 sonuclarını paylaşacağım.

Bence chipset güncellemeden format atın. Çünkü Driver Booster yanlış sürücü yükleme ihtimalı var ve bu mavi ekrana sebebiyet veriyor olabilir. İlk önce format atın.

Bence chipset güncellemeden format atın. Çünkü Driver Booster yanlış sürücü yükleme ihtimalı var ve bu mavi ekrana sebebiyet veriyor olabilir. İlk önce format atın.

Hocam merhaba chipset güncelledim ardından Driver Booster kurduğu bazı RGB programları vardı onları kaldırdım ve Adobe ile alakalı ne varsa onları sildim ve kaldırdım şu an sorun yok gibi bilgilendirmek için yazıyorum (sorun RGB kaynaklı programlar veya Adobe ile alakalı idi aynı sorunu yaşıyorsanız deneyin ) iyi günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı