Yani günümüz performans seviyesinde ne alırsan al çok bir şey elde edemeyeceksin, o yüzden ben mini PC tarzı bir şeye atıl derdim. Benim kafamda mesela Dark Compact almak vardı, sonra ızgara tarafını söküp elimdeki ilk nesil bakır taban Spire'ı koyacaktım, anakartı da B çipset alıp 3000G'ye OC'u basacaktım. Hepsinin üstüne de Compact'ta VESA desteği olduğu için eski monitörün arkasına monte edecektim. Birer de kablosuz ekipman koydun mu oldu mu sana buz gibi çalışan mini second desktop-light gamerRyzen serisi biraz pahalı kaçıyor. Dediğiniz gibi aslında tamamen hobi amaçlı proje olarak düşünüyorum ama kararsız kaldım.
Genel olarak Intel'in yanından geçilmezİntel'in 6. ve 7. neslinin yanında dahi geçmeyin. (bir dost tavsiyesi).
Bence arkadaşın bütçesine göre Intel 4. nesil alınabilir.Yani günümüz performans seviyesinde ne alırsan al çok bir şey elde edemeyeceksin, o yüzden ben mini PC tarzı bir şeye atıl derdim. Benim kafamda mesela Dark Compact almak vardı, sonra ızgara tarafını söküp elimdeki ilk nesil bakır taban Spire'ı koyacaktım, anakartı da B çipset alıp 3000G'ye OC'u basacaktım. Hepsinin üstüne de Compact'ta VESA desteği olduğu için eski monitörün arkasına monte edecektim. Birer de kablosuz ekipman koydun mu oldu mu sana buz gibi çalışan mini second desktop-light gamer. Ana kasaya takviye yapmak için ve ITX anakartların pahalı olmasından dolayı vazgeçmek durumunda kaldım ama.
Genel olarak Intel'in yanından geçilmez![]()
Cok isiniyor ve isi degeri dusuk, athlon daha az isinir hemde oc potansiyeli daha iyi.FX serisinin çekirdek sayısı bakımından Athlon işlemcilerden daha iyi olduğunu biliyorum. Neden FX almazdınız ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.