Günümüzde gençler niye dinden soğuyor?

Anlıyorum. Anket atmama, internete yazdığınızda sayısız objektif anketin hem dünyada, hem Türkiye'de dinsizligin oldukça arttığını gostermesine rağmen bilgi sahibi
olmayan bensem tamam.

Reelslerde 2 tane Hristiyanlıktan İslam'a dönen kişi gördüğün zaman dünyada islam artıyor demek olmuyor bu. Bunu konustugumuza bile inanamıyorum objektif anket atıyoruz açıkça dinsizlik artıyor adam bilgi sahibi değilsin diyor. Yorum yok.
Bilader ben sana dinsizlik artmıyor mu diyorum ? İslam da artıyor diyorum. Nerenle okuyorsun acaba mesajları ?

Anlıyorum. Anket atmama, internete yazdığınızda sayısız objektif anketin hem dünyada, hem Türkiye'de dinsizligin oldukça arttığını gostermesine rağmen bilgi sahibi.
Olmayan bensem tamam.

Reels'lerde 2 tane hristiyanlıktan İslam'a dönen kişi gördüğün zaman dünyada İslam artıyor demek olmuyor bu. Bunu konustugumuza bile inanamıyorum objektif anket atıyoruz açıkça dinsizlik artıyor adam bilgi sahibi değilsin diyor. Yorum yok.

Kaynak 1:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaynak 2:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kaynak 3:

1764778356044.png

Ne uzun adam ne ekonomi ne de Türkiye'nin ta kendisi. Tamamen teknoloji kaynaklı bir şey. Artık her bilgiye çok kolay ulaşılabiliyor ve bilinen insanlık tarihindeki bilgiye en kolay ulaşılabilen senedeyiz. Bir şeyi araştırmak istersen taraflı tarafsız yüzlerce kaynak çıkabiliyor. Başlı başına;
Bilim kaynaklı bir şey. Gençlerin kafası bilime daha yatkın olduğu için de gençler çoğunluk ama 30-40 yaşında dinden çıkan da var. Dünya genelinde İslam falan artmıyor, tamamen sosyal medya algısı. Hristiyanlık'tan daha mantıklı buldukları için buna transfer oluyorlar ama genellikle ünlüler falan geçiyor onlar da prim amaçlı. Yoksa tam tersine Ateizm/Deizm/Agnostizm gibi dinsiz inançlar son zamanlarda aşırı artmaya başladı. Yakında hiç bir dini bırakmayacaklar.

Son 10 yılda ikiye katlanmış. Vay arkadaş. 10 yıl çok az bir süre zaten. Daha attığım gibi okumadan ha ha ha atıyorsun bir de.

Ne uzun adam ne ekonomi ne de Türkiye'nin ta kendisi. Tamamen teknoloji kaynaklı bir şey. Artık her bilgiye çok kolay ulaşılabiliyor ve bilinen insanlık tarihindeki bilgiye en kolay ulaşılabilen senedeyiz. Bir şeyi araştırmak istersen taraflı tarafsız yüzlerce kaynak çıkabiliyor. Başlı başına;
Bilim kaynaklı bir şey. Gençlerin kafası bilime daha yatkın olduğu için de gençler çoğunluk ama 30-40 yaşında dinden çıkan da var. Dünya genelinde İslam falan artmıyor, tamamen sosyal medya algısı. Hristiyanlık'tan daha mantıklı buldukları için buna transfer oluyorlar ama genellikle ünlüler falan geçiyor onlar da prim amaçlı. Yoksa tam tersine Ateizm/Deizm/Agnostizm gibi dinsiz inançlar son zamanlarda aşırı artmaya başladı. Yakında hiç bir dini bırakmayacaklar.
Yok kardeşim bilimle islamı bitiremezsin çık o hayal dünyandan.

Son 10 yılda ikiye katlanmış. Vay arkadaş. 10 yıl çok az bir süre zaten. Daha attığım gibi okumadan ha ha ha atıyorsun bir de.

Mesaj atalı 1 dakika olmuş yazını okumak 25 saniyemi filan alır.

Yok kardeşim bilimle İslam'ı bitiremezsin çık o hayal dünyandan.

Arkadaş İslam'ın bilime önem verdiğini, şeriat ile yönetilen Osmanlı'nın dünyaya yön verdiğini bilmiyor herhalde 🙂

Bilader ben sana dinsizlik artmıyor mu diyorum ? İslam da artıyor diyorum. Nerenle okuyorsun acaba mesajları ?
İslam artiyorsa islam artıyor der geçersin birader. Yok bilgin olmadığı konular şeklinde konuşmazsin. İslam 2 artiyorsa dinsizlik 4 artıyor. Sanki yalan bilgi vermişim gibi konuşuyorsun.
Kaynak 1:

Kaynak 2:

Kaynak 3:

Eki Görüntüle 2615409

İngiltere ve Avrupa ülkeleri zibilyon tane Müslüman mülteci aldığı için olabilir mi sence? Bir ihtimal hani? Hindistanlisi Pakistanlisi dolu oralarda ya hani canım benim?

Mesaj atalı 1 dakika olmuş yazını okumak 25 saniyemi filan alır.

Arkadaş İslam'ın bilime önem verdiğini, şeriat ile yönetilen Osmanlı'nın dünyaya yön verdiğini bilmiyor herhalde 🙂
İslamın altın çağındaki müslüman bilim adamları olmasa şuan ameliyat olamayacağının farkında değil bilimle islam bitecek diyor 😁.

Yok kardeşim bilimle islamı bitiremezsin çık o hayal dünyandan.
Bilim çoğu şeyi açıklıyor. Bitiremezsin diye bir şey yok antik dinler nasıl bitiyorsa bu da öyle biter. Eskiden İslam'ı açıklayamazdın çünkü en basitinden Aristoteles'in çalışmaları rahatça alıp okunamazdı. Şimdi alıp okuyabiliyorsun ve "Bu adam o o zamanlarda bu çalışmayı yapmış" diyebiliyorsun. Ama Osmanlı'da kalkıp gösterseler: "Kur'an'dan çalmış bu kardeşim ya!" şeklinde karşılıklar alırdın. Olay bu.

Allah'ın olma olasılığının kanıtlanamaması ve şu çok bilmiş yobaz aileler ve hocalar yüzünden. Ayrıca teknolojik gelişmeler sayesinde artık her bilgiyi bir sürü kaynaktan tek tıkla okuyabiliyoruz.

Ayrıca maalesef kişisel araştırma yapınca bu tür hikayelere inanası gelmiyor insan. Yok asa vururdu deniz yarıldı yok ay yarıldı yok taşın içinden deve çıktı yok ateşe atıldı ateş gül bahçesi oldu...bunların hepsi sözde "mucize" denilerek üstü örtülüyor ancak hiçbirinin gerçekleşme şansı imkansız. 0 yani 0 ya. Bir de olayın şu tarafı var madem bu kadar olaylar oldu neden bunlar sadece kuranda geçiyor? Neden başka insanlar bunu kaydetmemiş bir yerlere? Güya ay yarıldı ancak bunu sadece 100-1000 belki 10000 kişi mi gördü? Neden kaynak yok?

Ayrıca ben göremediğim, hissedemediğim, kokusunu alamadığım ve var olması bile meçhul olan bir şeye neden inanayım?

Bilim çoğu şeyi açıklıyor. Bitiremezsin diye bir şey yok antik dinler nasıl bitiyorsa bu da öyle biter. Eskiden İslam'ı açıklayamazdın çünkü en basitinden Aristoteles'in çalışmaları rahatça alıp okunamazdı. Şimdi alıp okuyabiliyorsun ve "Bu adam o o zamanlarda bu çalışmayı yapmış" diyebiliyorsun. Ama Osmanlı'da kalkıp gösterseler: "Kur'an'dan çalmış bu kardeşim ya!" şeklinde karşılıklar alırdın. Olay bu.
Ne alaka canımın içi İslam bilim yapma falan mı diyor ? İslamın altın çağındaki Müslüman bilim adamlarının şuanki bilime ne kadar katkı yaptıklarını araştır biraz. Osmanlı da aynı şekil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı