Günümüzde işlemci nasıl olmalı?

Bunlar amacınıza göre değişen özellikler, sadece internete girecek olan birisi için iki çekirdek dört mantıksal işlemci ile 3 GHz bile yeterli gelebilir. Oyun oynayacak birisi için bunlar bir noktadan sonra zorlayabilir, video, resim vb. grafik işleri ile uğraşacak birisine zaten hiç yetmez.

Son düzenleme:
Mesela günümüzde RAM 16 GB oldu artık ekran kartı ideal 4 GB VRAM olması gerek. İşlemci de nasıl olmalıdır?

İşlemcinin GHz kadar hangi üretim tekniği hangi mimariyi kullandığı gibi bir sürü etken var.

Mesela günümüzde RAM 16 GB oldu artık ekran kartı ideal 4 GB VRAM olması gerek. İşlemci de nasıl olmalıdır?

Hangi işlemciyle hangi işlemciyi karşılaştıracaksın.

Tekli çekirdek gücü iyi ve yeni nesil olması yeterlidir. 12100F gibi 4/8, 5600X ve 12400F gibi 6/12 işlemciler günümüz ve yakın gelecek için oyun anlamında çoğu ihtiyaca karşılık verecektir.

Render ve iş için ise Ryzen 3000/5000 serisi ile Intel 11/12. neslin daha fazla çekirdek içeren işlemcilerine göz atmakta fayda var.

4 Core 8 Thread üstünde
All-Core Turbo ile 3.4'ün altına düşmeyen,
6MB Cache veya üstü,
Mobil ise minimum 35W TDP'li önerilen 45W
Masaüstü olacaksa da 90W veya üstü TDP'li bir işlemci güzel olacaktır diye düşünüyorum. Bu çerçeveye yakın bir işlemci alın.
Tabi bu dediklerim biraz alt sınırı belirliyor.

Tekli çekirdek gücü iyi ve yeni nesil olması yeterlidir. 12100F gibi 4 çekirdekli, 5600X ve 12400F gibi 6 çekirdekliler günümüz ve yakın gelecek için oyun anlamında çoğu ihtiyaca karşılık verecektir.

Render ve iş için ise Ryzen 3000/5000 serisi ile Intel 11/12. neslin daha fazla çekirdek içeren işlemcilerine göz atmakta fayda var.
Ya mesela bende AMD Ryzen 7 3700X var hem render yapıyorum hem oyun oynuyorum gelecekte bu işlemci ihtiyaçlarımı karşılaması mümkün mü?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı