Günümüzde Windows 7 kullanan var mı?

baran_glados

Hectopat
Yer
İstanbul
4 ay sonra 2026 yılına gireceğiz ve o zaman Windows 7 genişletilmiş desteğinin bitmesi 6 yıl önce olacak. Hatta 2 ay sonra Windows 10'un da desteği bitecek. Günümüzde hâlâ Windows 7 kullanan var mı? Avantajı ve dezavantajı nedir?

4 ay sonra 2026 yılına gireceğiz ve o zaman Windows 7 genişletilmiş desteğinin bitmesi 6 yıl önce olacak. Hatta 2 ay sonra Windows 10'un da desteği bitecek. Günümüzde hâlâ Windows 7 kullanan var mı? Avantajı ve dezavantajı nedir?
Avantaj: Az kaynak kullanımı.
Dezavantaj: Geri kalan her şey.

7'nin avantajının sadece internete bağlı olmayan ve iş için kullanılan cihazlarda olması dışında gram faydası olmayan bir işletim sistemi olarak görüyorum. Linux kurulamayan tipteki (yalnızca Windows'ta olan bir yazılım veya driver vs) ve internete ihtiyaç duyulmayan işler için yetebilir hala.

Valla avantajlarına / dezavantajlarına karışmam ama daha hala bazı şirketler win 7 kullanıyor onu biliyorum. Maliyet olarak olabilir belki. Belki bir de yeni sistemlere nazaran daha kolay öğrenilebiliyor ya da öğretilebiliyordur.

Arkadaşın bilgisayarına kurdum. Bilgisayar baya eski 2 GB ram falan. Düşük sistemlerde yine de kurulmaması gerek bence, W10 LTSC kurulabilir.

Vallahi avantajlarına / dezavantajlarına karışmam ama daha hala bazı şirketler Windows 7 kullanıyor onu biliyorum. Maliyet olarak olabilir belki. Belki bir de yeni sistemlere nazaran daha kolay öğrenilebiliyor ya da öğretilebiliyordur.
O tarz sistemlerin sistem özellikleri düşük olduğu için genellikle Windows 7 kullanıyorlar ve ofis işleri için vs. hala iyi bence. Onun harici oyun tarzı işler için hiç ama hiç iyi değil desteği yok çünkü istesen de oynayamıyorsun yeni oyunlar hariç ve desteği olmayan oyunlar hariç.

O tarz sistemlerin sistem özellikleri düşük olduğu için genellikle Windows 7 kullanıyorlar ve ofis işleri için vs. hala iyi bence. Onun harici oyun tarzı işler için hiç ama hiç iyi değil desteği yok çünkü istesen de oynayamıyorsun yeni oyunlar hariç ve desteği olmayan oyunlar hariç.

Bu arada Riot oyunlarını saymazsak Steam oyunlarına girebiliyorsun. GitHub'da paylaşmışlardı Steam için Windows 7 sürümünü bunu da bilmeyenler için söyleyeyim.

Vallahi avantajlarına / dezavantajlarına karışmam ama daha hala bazı şirketler Windows 7 kullanıyor onu biliyorum. Maliyet olarak olabilir belki. Belki bir de yeni sistemlere nazaran daha kolay öğrenilebiliyor ya da öğretilebiliyordur.

O durumun LTSC ile alakası var, şirketler her 3-5 yılda bir sistemleri yenilemek zorunda kalmamak için Microsoft ofis için kullanılacak bilgisayarlara uzun dönem güvenlik güncellemeleri alabilecek versiyonlar piyasaya sürüyor. Bu modlanmış Windows sürümleri de genelde bu sürümler üzerinden modlanıyor, bu versiyonlar oldukça zayıf bilgisayarlarda uzun süre çalışmak zorunda oldukları için olabildiğince hafif oluyorlar zaten, fakat Windows 7 için hala şirketlere özel güvenlik güncellemesi alan sürüm kaldı mı bilemiyorum.

elimde windows 7 yüklü ofis pc’si var. Basit işler için ideal çok düşük sistemler için ideal ama her zaman bilin ki çok fazla açığı var hatta youtube hesabınızı girmeniz dahi önerilmiyor. Aşırı hafifletilmiş modlu windows 11 kurmak daha mantıklı olabilir güvenlik açısından.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı