SarışınHastası
Hectopat
Kendim kimlikle gitmeyi düşünüyorum, 1 adet 14 Pro Max + tax Free haricinde bilmem gereken işlemler nasıl oluyor? Ve orada telefonu alırken turlarda yardımcı olabilecek bir firma var mı?
Kendim kimlikle gitmeyi düşünüyorum, 1 adet 14 Pro Max + tax Free haricinde bilmem gereken işlemler nasıl oluyor? Ve orada telefonu alırken turlarda yardımcı olabilecek bir firma var mı?
Gürcistan'a sade kimlikle nasıl gireceksiniz?
Türk gümrüğünden geçerken 420₺ TRT bandrol ücreti alıyorlar. Ekstra başka bir şey yok. Telefonu alıp dönüyorsun ama tax free noktasında hem çok sıra oluyor hem de yavaş çalışıyorlar. Hafta içi öğle saatlerine kadar işlerini halletmeni öneririm. Aksi takdirde saatlerce sıra beklemek zorunda kalırsın. Hafta sonu gitmek ise ölüm...Kendim kimlikle gitmeyi düşünüyorum, 1 adet 14 Pro Max + tax Free haricinde bilmem gereken işlemler nasıl oluyor? Ve orada telefonu alırken turlarda yardımcı olabilecek bir firma var mı?
Türk gümrüğünden geçerken 420₺ TRT bandrol ücreti alıyorlar. Ekstra başka bir şey yok. Telefonu alıp dönüyorsun ama tax Free noktasında hem çok sıra oluyor hem de yavaş çalışıyorlar. Hafta içi öğle saatlerine kadar işlerini halletmeni öneririm. Aksi takdirde saatlerce sıra beklemek zorunda kalırsın. Hafta sonu gitmek ise ölüm...
Yetkili mağaza tax free için gerekli evrakları ve paketi hazırlayıp sana teslim ediyor. Tax free noktasında incelenene kadar paketi açmaman gerekiyor. Gürcü tarafında istediğin kadar telefon geçirebilirsin ama Türk gümrüğünden geçemezsin. Gümrükten geçen herkes yalnızca 1 telefon geçirebiliyor. iPhone'larda 1 yıl uluslararası garanti var evet. Çevremde iPhone alıp garanti sorguladığında çıkmayan görmedim. Ben iPhone almadığım için net fiyat veremem. iPlus veya zoommer sitelerinden telefon fiyatlarına bakarak ne kadara mal olacağını hesaplayabilirsin.Tax Free olayında telefonun kutusu kapalı ve üstüne bandrol yapıştırılması gerekli mi? Ayrıca örnek vereyim 2 tane alsam 1.sini tax Free aldıktan sonra açsam kişisel kullanım için diğeri kutusu kapalı olsa girerken sıkıntı olur mu? Ve bunlar haricinde cihazların garanti durumu 1 yıl uluslararası garanti Apple Türkiye servisindeyken bakmama gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Ortalama olarak cihaz için yapılan masraflar tanesi ne kadara denk geliyor.
Yetkili mağaza tax Free için gerekli evrakları ve paketi hazırlayıp sana teslim ediyor. Tax Free noktasında incelenene kadar paketi açmaman gerekiyor. Gürcü tarafında istediğin kadar telefon geçirebilirsin ama Türk gümrüğünden geçemezsin. Gümrükten geçen herkes yalnızca 1 telefon geçirebiliyor. IPhone'larda 1 yıl uluslararası garanti var evet. Çevremde iPhone alıp garanti sorguladığında çıkmayan görmedim. Ben iPhone almadığım için net fiyat veremem. İplus veya zoommer sitelerinden telefon fiyatlarına bakarak ne kadara mal olacağını hesaplayabilirsin.
Apple Türkiye yurt dışı cihazlarına destek vermiyor yetkili servis sağlayıcıları veriyor.
Bazıları sadece Avrupa cihazları veya ülke koduna göre bakıyor ya da bakmıyorlar diyor resmi bir kaynak var mı?
Dün sabah saatlerinde Apple Store’dan sipariş verdim gitmeye gerek kalmadı.Resmi bir kaynak yok, sanırım gürgençler ve troy bakıyor ama her ülkeye değil tabii. Araştırman lazım.
Apple'a yurt dışı cihazla gittiğinde zaten seni bu ikisine yönlendiriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.