Güvenilir alışveriş yapılabilecek ikinci el siteler hangileri?

emrah_8

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
2.306
Makaleler
3
Çözümler
3
Gerek alıcı gerek satıcı açısından ikinci el alışveriş için hangi siteleri önerirsiniz? Satarken sıkıntı yaşamamak için neler önerirsiniz?
 
2. elde çok sıkıntılar var. Sahibinden param güvende ile satın alınabilir. Letgo danda görerek deneyerek alınabilir.
 
@SOKAK_SANATI param güvende çok saçma bir özellik. Adama ürünü gönderiyorsun. Adam bozuyor sana iade ediyor. Haklı o çıkıyor.

Doğrudur ama gerekli önlemleri aldığınızda, test vs. görüntü kaydı çok sorun olacağını sanmam ama her türlü üçkağıtçılığı yaparlar, beklerim.
 
@SOKAK_SANATI Param güvende çok saçma bir özellik. Adama ürünü gönderiyorsun. Adam bozuyor sana iade ediyor. Haklı o çıkıyor.
Yapmaları gereken, ürünü kendi depolarına alıp test edip alıcıya göndermek. Alıcının, ürün bozuktu, şöyleydi, böyleydi diye caymasının önüne geçmek için. Onun içinde tabi bütçe ayırmıyorlar, yalandan satıcı ve alıcı işin iş uzar diyorlar. Yahu zaten günlerce bekliyor ilan, satıcı niye dert etsin.
 
vitrinfly.com denemeye değer yeni güvenli bir site fiziksel ve dijital ürün satışının yanında firmalar hizmetlerini de satışa sunabilir. Tüketici kanunu 14 gün ne yaparsan yap en kral ürünüde göndersen müşteriye iade etmeyi kafasına koyduysa eder. Satıcıda kargodan zarar edecektir bunun kurtuluşu yok maalesef müşteri her zaman haklıdır kafası geçerli. Değerli bilinçli alışveriş yapan müşterilerde var yok dersek ayıp ederiz. Görselde ve açıklamada yazanı okur ürünü iade etmeyi düşünmeyen ihtiyacına göre alışveriş yapan bilinçli müşteri ürün eline sağlam geldiyse iade etmiyor biz buna bilinçli müşteri diyoruz. Ne alacağına karar veremeyen parasının kralı olmuş müşteriler var ürün gelsin bir bakayım nasıl olsa iade hakkım var deyip insanları zarara sokan problemli kafalar çok satıcıları maalesef bunaltıyor. Tüm eticaret siteleri müşteri odaklı konuyla ilgileniyor.
Satıcı olmak istiyorsan bunlarla karşılaşman normaldir. Bu 14 günlük kanunu daraltsınlar internet sitelerinden alışveriş %50 düşer sanki birileri evden çıkmamızı istemiyor pandemide bir komplo olabilir kapitaller internet alışverişini destekliyorlar metawords falan proje.
 
Doğrudur ama gerekli önlemleri aldığınızda, test vs. görüntü kaydı çok sorun olacağını sanmam ama her türlü üçkağıtçılığı yaparlar, beklerim.
Ürünü tertemiz gönderirsin, alan kişi içinden hıyar çıktı diye iade eder... Hem ürün elinden gider hem de ödeme alamazsın... Sarı site beni ilgilendirmiyor yasal yollara başvurabilirsin demekle yetiniyor... Yasal süreç başlatırsan sonuçlanana dek (artık kaç sene sürer) para arada kalıyor...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı