Güvenilir ezan vakiti uygulaması önerisi

Ben Custom ROM'larda bile o her genç kızın hayali olan gizliliği görmedim. Gizlilik günümüzde tamamen geliştirilmesi durmuş internet erişimi neredeyse olmayan, var olan erişimi de proxy ile sağlanan bir işletim sistemi kullanmaktan geçiyor benim gözümde.

Gizlilik kısmını tamamen yapamazsınız özellikle ev kullanıcısı bu kadar önemsemesine gerek yok.

Temel şeyleri yapmak yeterli.

Ayrıca olay sadece veri mahremiyeti değil de güvenlik Google örneği buna örnek.

Google, güvenlik? Ne demek istediğinizi anlamadım açıkçası.

Google'dan kolay kolay verilerinizi çalamazlar.
Google kendisi reklam verenlere veriyor.
Yani mesela bilgisayarında Chrome yüklü olduğu için önemli bilgilerin ( şifreler, kart bilgilerin vb.) Bir şey olmaz.

Veri mahremiyeti ve güvenlik ayrı şeyler Google birinde kötü birinde iyi.

Açık kaynak kodlu olması en azından ne yaptığını bilmemiz için işe yarar Google mesela ne kadar laf atsamda adamlar senin kredi kartı vb. bilgerini almıyor yani güvenlik konusunda çok iyiler.

Play Store'da her hafta kaç uygulamada güvenlik konusunda sorun çıkarıldığını düşünürsek.

Size önerim açık kaynak kodlu yapmanız projeyi bu sayede daha fazla kişi inceler ve indirir ne yazık ki açık kaynak değilse kullanmayı tercih etmiyorum ( size özel değildir) ayrıca bu açık kaynak kısmına katılmıyorum açık kaynak olup gerçekten çok büyük paralar kazanan şirketler var mesela Brave.
Zaten uygulamalarda kullanılan sdk lar bu firmalara ait. Yani uygulama içi satın alma, reklamlar, analitikler, üyelik sistemleri, Google ile giriş yap vs.. hepsi SDK'lar aracılığıyla yapılır. Uygulama geliştiricilerin buralara müdahale etmesi mümkün değil. Ödemeler Google a yapılır, reklamları Google belirler vs.. güvenlik oraya ait.

Açık kaynak projeler her zaman kopyalanır. Bunu sadece çok büyük dev firmalar yapıyor. Yine de %100 açık kaynak olmuyor. Bazı kısım lisansları da farklı oluyor. Mesela brave'de arama algoritması kapalı kaynakmış, redditte öyle yazmışlar.

Kendi halinde bir geliştirici açık kaynak proje yaparsa kopyalarla mücadele edemez ve proje çöp olur maalesef.

Açık kaynak projeye denk gelirsem paylaşırım inşallah. Fakat bunlar çok kısıtlı ve hata dolu oluyor. Bu tarz uygulamaların geliştirilmesine pek katkıda bulunmuyorlar.

"Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir" hadisince açık kaynak denk gelirse iletirim size inşallah

Google açık açık veri satan bir şirket. Ayrıca Chrome'da sıfır gün açıkları yüzünden neredeyse her hafta güncelleme alan bir tarayıcı. Google ürünlerine güveniyor muyum, hayır. Kullanıyor muyum, evet. Çünkü kullanmadığımı sansam da kullanıyorum. Yani yapıyorsam bir işi kökten yapıyorum, her şeyimi satışa çıkarıyorum.

Zaten uygulamalarda kullanılan SDK'lar bu firmalara ait. Yani uygulama içi satın alma, reklamlar, analitikler, üyelik sistemleri, Google ile giriş yap vs. hepsi SDK'lar aracılığıyla yapılır. Uygulama geliştiricilerin buralara müdahale etmesi mümkün değil. Ödemeler Google'a yapılır, reklamları Google belirler vs. güvenlik oraya ait.

Açık kaynak projeler her zaman kopyalanır. Bunu sadece çok büyük dev firmalar yapıyor. Yine de %100 açık kaynak olmuyor. Bazı kısım lisansları da farklı oluyor. Mesela Brave'de arama algoritması kapalı kaynakmış, Reddit'te öyle yazmışlar.

Kendi halinde bir geliştirici açık kaynak proje yaparsa kopyalarla mücadele edemez ve proje çöp olur maalesef.

Açık kaynak projeye denk gelirsem paylaşırım inşallah. Fakat bunlar çok kısıtlı ve hata dolu oluyor. Bu tarz uygulamaların geliştirilmesine pek katkıda bulunmuyorlar.

"Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir" hadisince açık kaynak denk gelirse iletirim size inşallah.

Hocam öyle bir anlattınız uygulama açık kaynak olmasından daha güven verdiniz.
Umarım işinizde başarılı olursunuz Allah yardımcınız olsun.

Google açık açık veri satan bir şirket. Ayrıca Chrome'da sıfır gün açıkları yüzünden neredeyse her hafta güncelleme alan bir tarayıcı. Google ürünlerine güveniyor muyum, hayır. Kullanıyor muyum, evet. Çünkü kullanmadığımı sansam da kullanıyorum. Yani yapıyorsam bir işi kökten yapıyorum, her şeyimi satışa çıkarıyorum.

Google örnek verdim bilmediğim sorunları vardır elbet sadece Google gibi büyük şirketlerde güvenlik açısından sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük.

Veri mahremiyeti ise tartışmaya açık.

Son düzenleme:
Hocam öyle bir anlattınız uygulama açık kaynak olmasından daha güven verdiniz.
Umarım işinizde başarılı olursunuz Allah yardımcınız olsun.

Google örnek verdim bilmediğim sorunları vardır elbet sadece Google gibi büyük şirketlerde güvenlik açısından sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük.

Veri mahremiyeti ise tartışmaya açık.
Allah razı olsun.
İnternette görünmez olmak imkansıza yakın. Verilerimiz her yerde.
Google Play'deki tüm uygulamalar, android işletim sistemi, chrome, web siteleri, uygulamalar vs.. hepsi veri topluyor. Android'e özgü değil Apple, Microsoft gibi firmalar da topluyor.

Technopat sitesine girmeniz bile en az 10 dan fazla farklı firmaya verilerinizin iletilmesi demek.

Kullanılan SDK'lara bazı sitelerden bakabilirsiniz. Builtwith mesela güzeldir.
TECHNOPAT.NET/SOSYAL Technology Profile on BuiltWith

Verileri satan büyük firmalar zaten bunlar. Aralarında da veri paylaşıyorlar. Mesela Google'a bağlı tüm sistemlerde toplanan veriler birleştiriliyor. Kurtuluş pek yok. Kaçayım derken bir ton zahmete girmek, bir sürü şey öğrenmek gerekir maalesef

Allah razı olsun.
Google Play'deki tüm uygulamalar, Android işletim sistemi, Chrome, web siteleri, uygulamalar vs. Hepsi veri topluyor. Android'e özgü değil Apple, Microsoft gibi firmalar da topluyor.

Technopat sitesine girmeniz bile en az 10'dan fazla farklı firmaya verilerinizin iletilmesi demek.

Kullanılan SDK'lara bazı sitelerden bakabilirsiniz. Builtwith mesela güzeldir.
TECHNOPAT.NET/SOSYAL Technology Profile on BuiltWith

Verileri satan büyük firmalar zaten bunlar. Aralarında da veri paylaşıyorlar. Mesela Google'a bağlı tüm sistemlerde toplanan veriler birleştiriliyor. Kurtuluş pek yok. Kaçayım derken bir ton zahmete girmek, bir sürü şey öğrenmek gerekir maalesef.

Ayrıca uygulama IOS'da var mı?

Google Play'deki tüm uygulamalar, Android işletim sistemi, Chrome, web siteleri, uygulamalar vs. Hepsi veri topluyor.

Hocam teknoloji raporunda play Store'da milyonlarca indirmeye sahip virüslü uygulama gördüğümden ekstra tedbirliyim 🧐

Google 2024 yılında playstoreda 2,36 milyon uygulama kaldırdığını ve 158.000 geliştirici engellediğini söyledi.

Son düzenleme:
Ayrıca uygulama IOS'da var mı?

Hocam teknoloji raporunda play Store'da milyonlarca indirmeye sahip virüslü uygulama gördüğümden ekstra tedbirliyim 🧐
İOS uygulama geliştirmek Android'e kıyasla çok daha maliyetli. Bu sebeple maalesef şuanda sadece Google Play'de mevcut.

Raporu nerede gördünüz link var mı acaba merak ettim? Google gibi uygulama mağazaları aslında çok sıkı denetim yapıyor. Çok fazla spam uygulama mevcut fakat virüslü uygulamaları barındırdıklarını sanmıyorum.

Kötü niyetli uygulamalar tespit edilince geliştirici hesapları hemen banlanıyor. Hatta o kadar zorluyorlar ki çoğu geliştiricinin hesabı haksız yere banlanıyor. Bir daha hesap açmaları bile çok zor.

Hatta her güncellemede önce Google denetimi yapılıyor. Onaylanırsa yayınlanabiliyor sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı