Uzun süredir Norton antivirüs kullanıyorum. Performans ve güvenlik konusunda beni memnun ediyor.
Size de tavsiye ederim. Standart sürümü tüm koruma özelliklerini sağlıyor.
Norton Security'nin tüm özelliklerini ve daha fazlasını Norton 360'ta edinin. Veya cihaz güvenliğini, çevrimiçi gizliliği ve kimlik hırsızlığı korumasını hepsi bir arada bir planda birleştiren LifeLock özellikli Norton 360'ı deneyin.
Norton kendiliğinden çöken bir antivirüs, Avast'ın kendisi virüs haline geldi, Kaspersky veya favorim olan F-Secure SAFE. Tempmail üzerinden geçici e-posta alarak her ay deneme sürümü alabilirsiniz. Herhangi bir performans sıkıntısı yaşatmadı bana.
Melih Abdulhayoğlu tarafından ücretsiz güvenlik politikası ile ABD'de kurulan Comodo şirketi kısa sürede yükselişe geçip başarılı olmuştu. Türkiye'de daha sonraları şubelerini açan firmanın ücretli ürünü ile ücretsiz ürünü arasında tek fark GekkBuddy olarak geçen Canlı Destek hizmeti ve zararlı...
www.technopat.net
Ücretli olarak ise aşağıdakilerden biri olabilir.
BitDefender
Norton Security
Kaspersky
F-Secure
Not : Sıralama yazılımların başarı sıralamasına göre değildir ve karışık sıralanmıştır.
Uzun yıllardır antivirüs programlarının hiçbirini kullanmadım, fakat Defender yerine ücretsiz ve Defender'dan daha iyi veya aynı performansı veren (performanstan kasıt sistem kaynakları kullanımı) bir program önerecek olsaydınız, bu ne olurdu? Yani yüklemiş olsam bile sistem performansına etki etmeyecek. Bu bahsettiklerime Kaspersky uyuyor mu? Yani virüs derdim yok, belki Defender'a göre daha az kaynak tüketiyorlardır diye düşündüm.