Türkiye'de özellikle yol bisikleti sürerken herkes şehirlerden ya da şehirlere yakın yerlerden nefret eder. Ben sadece bu yüzden zarar etsem bile yol bisikletini bırakıp dağ bisikletine geçiş yaptım. Grup sürüşü olmadan Türkiye'de yol bisikleti kullanmanız çok zor. Tek çözüm yolunuz rota belirlerken pek otomobil olmayan yerleri tercih etmek ya da bisiklet yolu olan bölümlerde sürüş yapmak. Bisiklet yollarının da durumu çok kötü orada da süremiyorsunuz da onu geçiyorum. Eğer şehir içinde sürerken taktik istiyorsanız duran otomobillerin kapılarına yakın geçmeme çalışın ve size ne kadar korna yapsalar da şeridin ortasına yakın gitmeye çalışın. Eğer araba park etmiş yerlerde kenardan giderseniz iki araç arasına sıkışabilirsiniz, ortadan gitmek çok daha mantıklı. Unutmayın bisiklet yolu olmayan yerlerde anayasal olarak sağ şerit bisiklet sürücüsünündür. Örneğin bisikletin girmesi yasak olmayan tek şerit gidiş tek şerit geliş olan yolda gittiğiniz tek şeritli yol anayasal olarak size ait. Sürücü sizi bir otomobilmiş gibi sollamalı ama buna da uyulmuyor. Zaten kask ve eldiven mutlaka takılı olacak onu saymıyorum bile.
Benim kask 2 kere hayatımı kurtardı. Aynen insanlar boşuna kaska bir bisiklet parası veriyor. Örneğin peter Sagan'da amatörmüş işe bak.
Eki Görüntüle 1223103
Burak abinin kaskı daha fazla koruyor. Amatör olmalı ki bu kadar kocaman kask taksın.
Eki Görüntüle 1223107