Güvenli bir şekilde asfaltta nasıl bisiklet sürülür?

Kask var, eldivenimde var. Dizlik yok. Ama frenleri de ben de yavaş sıkıyorum zaten.

Dizlik mümkünse alıp kullanmanı tavsiye ederim ve direksyonuna dikiz aynaları taksan görebileceğin boyutlarda senin için daha güvenli olabilir.

Türkiye'de özellikle yol bisikleti sürerken herkes şehirlerden ya da şehirlere yakın yerlerden nefret eder. Ben sadece bu yüzden zarar etsem bile yol bisikletini bırakıp dağ bisikletine geçiş yaptım. Grup sürüşü olmadan Türkiye'de yol bisikleti kullanmanız çok zor. Tek çözüm yolunuz rota belirlerken pek otomobil olmayan yerleri tercih etmek ya da bisiklet yolu olan bölümlerde sürüş yapmak. Bisiklet yollarının da durumu çok kötü orda da süremiyorsunuz da onu geçiyorum. Eğer şehir içinde sürerken taktik istiyorsanız duran otomobillerin kapılarına yakın geçmeme çalışın ve size ne kadar korna yapsalar da şeridin ortasına yakın gitmeye çalışın. Eğer araba park etmiş yerlerde kenardan giderseniz iki araç arasına sıkışabilirsiniz, ortadan gitmek çok daha mantıklı. Unutmayın bisiklet yolu olmayan yerlerde anayasal olarak sağ şerit bisiklet sürücüsünündür. Örneğin bisikletin girmesi yasak olmayan tek şerit gidiş tek şerit geliş olan yolda gittiğiniz tek şeritli yol anayasal olarak size ait. Sürücü sizi bir otomobilmiş gibi sollamalı ama buna da uyulmuyor. Zaten kask ve eldiven mutlaka takılı olacak onu saymıyorum bile.
Kask amatör işi ama eldiven olmazsa olmaz.
Benim kask 2 kere hayatımı kurtardı. Aynen insanlar boşuna kaska bir bisiklet parası veriyor. Örneğin Peter Sagan'da amatörmüş işe bak.

Burak abinin kaskı daha fazla koruyor. Amatör olmalı ki bu kadar kocaman kask taksın.

Ben kampüse bisikletle gidip geliyorum yaklaşık 5km bir yol. Sürekli arkanı kontrol etmen lazım. Duran arabaların içinden biri çıkabilir her an, ona göre arana mesafe koyman lazım. Kesinlikle hızlı gitmemen lazım, her an sağdan soldan araba, motor, insan çıkabilir diye tetikte olman lazım. Anayola çıkarsan tabi hızlı git, orada rahat sürülüyor.

Motorcular zaten hiç sağına soluna bakmadan yola fırlıyor, arabalılar sinyal ne bilmiyor. Mecbur sen dikkat edeceksin. Ellerini kesinlikle frenlerden uzaklaştırmaman lazım.

Haklısınız ama yaklaşık 16 yıldır büyük boy bisiklete biniyorum kask yerine eldiven dizlik ve dirseklik en önemli olanı. Çünkü düşerken genelde elleri, dizleri ve kolları yere sürtüyorsun. Bugüne kadar şükürler olsun kafama darbe alacak kadar kaza yapmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…