Güvenli bir şekilde asfaltta nasıl bisiklet sürülür?

Bisikletle yola çıkmadan önce kesinlikle kask, eldiven, dizlik gibi koruyucu ekipmanlarınızı takın. Bisikletin ön ve arkasında arabaların sizi fark etmesini sağlayacak ışıklar olması çok iyi olur ve mutlaka ziliniz olsun. Arabalar zilinizi duymayabilir ama aniden yola atlayabilecek yayalara karşı iyi olabilir. Ayrıca yola çıkmadan önce frenlerinizi ve tekerinizi mutlaka kontrol edin. Yola çıktığınızda ise yolda gitmenizi pek önermiyorum ama gitmek durumunda kaldıysanız kenardan gitmenizi tavsiye ederim. Trafik kurallarını da iyice bilin ve bisikleti dikkatli kullanın. Çok hız yapmayın freni sıkarken de mümkünse yavaş sıkın ve ön freni çok kullanmamaya çalışın.

Yasalarda belirtildiği üzere 15 yaşını geçen herkes ana yolların sağ şeridinde bisiklet kullanabilir. Işıklarınızı takın, ekipmanlarınızı giyin (kask, eldiven ve gözlük). Üzerinize siyah şeyler giymemeye çalışın, özellikle akşamları daha görünür olmanız gerekli.

Omuz kontrolü yapmayı öğrenin. Düz çizgide giderken kafanızı omuzunuzdan çevirip arkanıza bakabilmeli ve bu sırada çizgiden çıkmamanız gerekli. Bunu refleks olarak kazanırsanız çok daha rahat olur.

@poqinos bu arkadaşın yazdıklarını da dikkate almayın. Kendisinin bisikletlerle ilgili bilgisi "büyük bisiklet" demesiyle belli oluyor. Kask, eldiven ve gözlüğünüzü takmadan kesinlikle bisiklet sürmeyin. O yere düşünce ellerin üstüne düşüyorsun falan şehir efsanesi. Bize de zamanında aynısını diyorlardı böyle sokakta olup hiçbir şey bilmeyenler. Ana yolda bir kaza yaparsanız o hızla ilk vuracağınız yerin kafanız olduğunu bilin. Kaskınızı ona göre takıp takmamayı seçebilirsiniz.

Bu arada yasallar gereği trafikte bisiklet sürerken ekipmansız olursanız ceza yersiniz. Tabii ne kadar uygulandığı sorgulanır ama bunu bilen trafik polislerine denk geldim. Bizi durdurup ekipman kontrolü yaptılar ve yolumuza devam ettik.

Yasalarda belirtildiği üzere 15 yaşını geçen herkes ana yolların sağ şeridinde bisiklet kullanabilir. Işıklarınızı takın, ekipmanlarınızı giyin (kask, eldiven ve gözlük). Üzerinize siyah şeyler giymemeye çalışın, özellikle akşamları daha görünür olmanız gerekli.

Omuz kontrolü yapmayı öğrenin. Düz çizgide giderken kafanızı omuzunuzdan çevirip arkanıza bakabilmeli ve bu sırada çizgiden çıkmamanız gerekli. Bunu refleks olarak kazanırsanız çok daha rahat olur.

@poqinos bu arkadaşın yazdıklarını da dikkate almayın. Kendisinin bisikletlerle ilgili bilgisi "büyük bisiklet" demesiyle belli oluyor. Kask, eldiven ve gözlüğünüzü takmadan kesinlikle bisiklet sürmeyin. O yere düşünce ellerin üstüne düşüyorsun falan şehir efsanesi. Bize de zamanında aynısını diyorlardı böyle sokakta olup hiçbir şey bilmeyenler. Ana yolda bir kaza yaparsanız o hızla ilk vuracağınız yerin kafanız olduğunu bilin. Kaskınızı ona göre takıp takmamayı seçebilirsiniz.

Bu arada yasallar gereği trafikte bisiklet sürerken ekipmansız olursanız ceza yersiniz. Tabii ne kadar uygulandığı sorgulanır ama bunu bilen trafik polislerine denk geldim. Bizi durdurup ekipman kontrolü yaptılar ve yolumuza devam ettik.
Hocam yaş sınırı 11 değil mi? Trafiğe çıkma da.

Çok çok çok zor. Ayda 1000km üzerinde yol yapıyorum. İş yerine bisikletle gidiyorum. Çok tehlikeli çok dikkatli olmak zorundasın adam senin gelip önüne kırıyor arabayı. Dolmuşçular birden önünde duruyor. Yolda çok tehlikeli şeyler var. Geçen at nalı buldum. Benim lastikler 25'lik ince olduğu için daha dikkatli olmam gerek. Hayvan çıkıyor, insan atlıyor vs. kaskın, eldiven, gözlük eksik olmamalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı