Güvenli önyükleme etkinleştirme nasıl yapılır?

Bekirr K

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F 6-Core Processor
16 GB RAM
ASUS NVİDİA GeForce RTX 4060
Meslek
Marangoz
Herkese iyi forumlar
Windows 11'e gececegim ama güvenli on yükleme hatası veriyor bunun sebebi nedir?
Görselide asagıya bıraktım şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (527).png
    Ekran Görüntüsü (527).png
    141,9 KB · Görüntüleme: 2.205
Herkese iyi forumlar
Windows 11'e gececegim ama güvenli on yükleme hatası veriyor bunun sebebi nedir?
  1. Başlat'a gidin.
  2. Arama çubuğuna msinfo32 yazın ve Enter tuşuna basın.
  3. Sistem Bilgileri açılır. Sistem Özeti'ne seçin.
  4. Ekranın sağ tarafında BIOS Modu ve Güvenli Önyükleme Durumu'na bakın.

Herkese iyi forumlar

Secure Boot destekliyor mu? Destekliyorsa BIOS üzerinde güvenlik kısmında olması gerek.
Başlata sistem bilgisi yazıp aratırsan çıkan sekmede güvenli önyükleme durumu yazan kısımda destekleyip desteklemediği çıkacaktır.

1633873757394.png

Kapalı ise destekliyor ama kapalı, açık ise desteklediğini ve açık olduğunu gösterir. Desteklemiyorsa direk desteklemiyor yazar.

Eğer destekliyorsa BIOS ekranına girip güvenlik kısmının resmini atın.

Son düzenleme:
  1. Başlat'a gidin.
  2. Arama çubuğuna msinfo32 yazın ve Enter tuşuna basın.
  3. Sistem Bilgileri açılır. Sistem Özeti'ne seçin.
  4. Ekranın sağ tarafında BIOS Modu ve Güvenli Önyükleme Durumu'na bakın.
şöyle bir ekran geldi ama bios felan yazmıyor
Secure Boot destekliyor mu? Destekliyorsa BIOS üzerinde güvenlik kısmında olması gerek.

Başlata sistem bilgisi yazıp aratırsan çıkan sekmede güvenli önyükleme durumu yazan kısımda destekleyip desteklemediği çıkacaktır.

Eki Görüntüle 1185867

Kapalı ise destekliyor ama kapalı, açık ise desteklediğini ve açık olduğunu gösterir. Desteklemiyorsa direk desteklemiyor yazar.
anlamıyorum ki onlardan

Eki Görüntüle 1185867

Eğer destekliyorsa BIOS ekranına girip güvenlik kısmının resmini atın.
desteklemiyor

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (528).png
    Ekran Görüntüsü (528).png
    155,3 KB · Görüntüleme: 1.885
BIOS'dan açmanız gerek.

9. nesil işlemcisi var, destekler UEFI sistem olduğu için. BIOS üzerinden açması gerek. Yanlış bilgi vermeyiniz.
Ben başka bir sistemde açmak için konu açmıştım ve bu yüzden açamayacağımı söylemişlerdi. Biraz araştırdım ama dedikleri gibi oldu. Yanlış bilgi ise kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı