Güvenlik nasıl sağlanır?

ozmo parker

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese selam, bir ay önce kadar istemeden bir video yüzünden bilgisayara virüs sokmam sebebi yani en azından öyle düşünüyorum. Önce Discord'da kullanmadığım bir hesabım ve Instagram'daki fake hesabım çalınmıştı. Bundan bir önceki konumda bahsetmiştim. Bu olaydan sonra bilgisayara format attım, ESET ve Bitdefender indirip ikisinden de tekrar tekrar tarattım, 3 Gmail'im dışında tüm hesaplarımı sildim ve hepsinin tek tek şifrelerini değiştirdim, güvenliğini tamamen sağladım, kurtarıcı e-posta, telefon numarası ve 2 aşamalı doğrulama ekledim. Bununla beraber diğer hesaplarımın da şifrelerini değiştirip güvenliğini sağladım. Durumdan ötürü paranoyak olduğumdan sürekli Gmail'i ve hesaplarımı kontrol ediyorum. Bugün yine kontrol ederken Gmail de bir yazı gördüm "bazı kayıtlı şifreleriniz internette bulundu" diye. Ekran görüntüsünü de aşağı bırakacağım. 29 tane hesabım vardı, yarısını kullanmıyordum bile ve önemsizdi aslında ama ben yine de tedirgin oldum ve hepsinin şifrelerini değiştirmeye çalışıyorum, bazıları ise sildiğim Gmail'lere ait hesaplar. Bunların herhangi bir zararı olur mu veya artık ne yapmam gerekiyor? Sürekli tehdit altında ve paranoyak hissetmekten sıkıldım gerçekten günlük hayatımı çok etkiliyor. Gerçekten anlayan ve yardımcı olacak birisi varsa yardım etsin, birkaç gün sonra tatile gideceğim ve bu güvenlik işlerini bilgisayardan hallettiğim için eğer orada bir şey olursa uzaktan hiçbir şey yapamayacağım.

Bıraktığım 2. ekran görüntüsünde bazı şifreleri değiştirdiğim için sızdırılmış 17 şifre var diyor.

Şimdi diğer bir Gmail'ime baktım, Disney hesabının ve ayrıca Netflix hesabımın kayıtlı olduğu Gmail. Disney hesabını artık kullanmıyorum ama 4 gün önce.

Böyle bir uyarı yollamış. Benim olmadığım kesin.

Dosya Ekleri

• 1754663817518.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot 2025-08-08 174253.png
    31,3 KB · Görüntüleme: 26
  • 1754664642954.png
    46,5 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Tüm cihazlardaki hesaplarınızdan çıkın ve tüm şifrelerinizi Google'ın önerdiği ğw3@**** şeklindeki şifrelerle değiştirin.

Defender korumalarını aç bilinmedik sitelerden bir şey indirme.

Bilinmedik sitelerden bir şey indirmedim format attığımdan beri, korumaların hepsi açık. Hatta şimdi ek olarak Malwarebytes programını da indirdim onunla da tarıyorum.

Tüm cihazlardaki hesaplarınızdan çıkın ve tüm şifrelerinizi Google'ın önerdiği ĞW3@**** şeklindeki şifrelerle değiştirin.

Avast'ın rastgele şifre oluşturma sitesinden oluşturdum tüm şifreleri. Tüm zayıf şifreleri değiştirdim.

Zaten güçlü şifreler karışık olmak zorunda. Hatta şifre yöneticisi kullanacaksın her şifre farklı ve 16 karakter olacak. AHMET123 gibi şifrelerin kırılması saniyeler sürüyor.

Hocam bir de bu Disney hesabı falan yeni gördüklerim birkaç gün önce olmuş şu an değiştirdim hepsini ama geç gördüğümden ötürü riskli büyük bir durum oluşmuş mudur?

Avast kullanmanızı önermem.

Ne kullanabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…