Herkese selam, bir ay önce kadar istemeden bir video yüzünden bilgisayara virüs sokmam sebebi yani en azından öyle düşünüyorum. Önce Discord'da kullanmadığım bir hesabım ve Instagram'daki fake hesabım çalınmıştı. Bundan bir önceki konumda bahsetmiştim. Bu olaydan sonra bilgisayara format attım, ESET ve Bitdefender indirip ikisinden de tekrar tekrar tarattım, 3 Gmail'im dışında tüm hesaplarımı sildim ve hepsinin tek tek şifrelerini değiştirdim, güvenliğini tamamen sağladım, kurtarıcı e-posta, telefon numarası ve 2 aşamalı doğrulama ekledim. Bununla beraber diğer hesaplarımın da şifrelerini değiştirip güvenliğini sağladım. Durumdan ötürü paranoyak olduğumdan sürekli Gmail'i ve hesaplarımı kontrol ediyorum. Bugün yine kontrol ederken Gmail de bir yazı gördüm "bazı kayıtlı şifreleriniz internette bulundu" diye. Ekran görüntüsünü de aşağı bırakacağım. 29 tane hesabım vardı, yarısını kullanmıyordum bile ve önemsizdi aslında ama ben yine de tedirgin oldum ve hepsinin şifrelerini değiştirmeye çalışıyorum, bazıları ise sildiğim Gmail'lere ait hesaplar. Bunların herhangi bir zararı olur mu veya artık ne yapmam gerekiyor? Sürekli tehdit altında ve paranoyak hissetmekten sıkıldım gerçekten günlük hayatımı çok etkiliyor. Gerçekten anlayan ve yardımcı olacak birisi varsa yardım etsin, birkaç gün sonra tatile gideceğim ve bu güvenlik işlerini bilgisayardan hallettiğim için eğer orada bir şey olursa uzaktan hiçbir şey yapamayacağım.
Bıraktığım 2. ekran görüntüsünde bazı şifreleri değiştirdiğim için sızdırılmış 17 şifre var diyor.
Şimdi diğer bir Gmail'ime baktım, Disney hesabının ve ayrıca Netflix hesabımın kayıtlı olduğu Gmail. Disney hesabını artık kullanmıyorum ama 4 gün önce.
Eki Görüntüle 2551900
Eki Görüntüle 2551901
Böyle bir uyarı yollamış. Benim olmadığım kesin.