Güvenlik nasıl sağlanır?

Hocam bir de bu Disney hesabı falan yeni gördüklerim birkaç gün önce olmuş şu an değiştirdim hepsini ama geç gördüğümden ötürü riskli büyük bir durum oluşmuş mudur?

Ne kullanabilirim?
Sifreni degistirdiysen sorun olacağını sanmıyorum. Şifre yöneticisi olarak bitwarden öneriyorum. Gerçek bir şifre yöneticisi kullanın üretici değil.

@Andy deufresne insanların oluşturduğu sifrelerin entropisi yüksek değil. Kesinlikle bir şifre yöneticisinin oluşturduğu şifreyi kullanın. Zaten şifreyi kaydettiği için unutma derdiniz olmaz.

Sifreni degistirdiysen sorun olacağını sanmıyorum. Şifre yöneticisi olarak Bitwarden öneriyorum. Gerçek bir şifre yöneticisi kullanın üretici değil.

Teşekkür ederim, tek tek oradan değiştireceğim şimdi şifrelerimi. Bilgisayarda şu an virüs yok sanırım ama hala hesaplara gelen bildirimler beni geriyor. Hocam bir de garip olan şey, sızdırılmış şifreler arasında saçma bir şekilde e-Okul gördüm ama e-Okul'un şifresi yok. Şifre T.C. kimliğim olarak gözüküyor.

Teşekkür ederim, tek tek oradan değiştireceğim şimdi şifrelerimi. Bilgisayarda şu an virüs yok sanırım ama hala hesaplara gelen bildirimler beni geriyor. Hocam bir de garip olan şey, sızdırılmış şifreler arasında saçma bir şekilde e-Okul gördüm ama e-Okul'un şifresi yok. Şifre T.C. kimliğim olarak gözüküyor.
Format atmışsın üstüne antivirusle taratmissin bilgisayarında virüs olma ihtimali çok düşük. Şifreni degistir ve mümkün olan her hesabında 2FA etkinlestir gerisini dert etme.

Herkese selam, bir ay önce kadar istemeden bir video yüzünden bilgisayara virüs sokmam sebebi yani en azından öyle düşünüyorum. Önce Discord'da kullanmadığım bir hesabım ve Instagram'daki fake hesabım çalınmıştı. Bundan bir önceki konumda bahsetmiştim. Bu olaydan sonra bilgisayara format attım, ESET ve Bitdefender indirip ikisinden de tekrar tekrar tarattım, 3 Gmail'im dışında tüm hesaplarımı sildim ve hepsinin tek tek şifrelerini değiştirdim, güvenliğini tamamen sağladım, kurtarıcı e-posta, telefon numarası ve 2 aşamalı doğrulama ekledim. Bununla beraber diğer hesaplarımın da şifrelerini değiştirip güvenliğini sağladım. Durumdan ötürü paranoyak olduğumdan sürekli Gmail'i ve hesaplarımı kontrol ediyorum. Bugün yine kontrol ederken Gmail de bir yazı gördüm "bazı kayıtlı şifreleriniz internette bulundu" diye. Ekran görüntüsünü de aşağı bırakacağım. 29 tane hesabım vardı, yarısını kullanmıyordum bile ve önemsizdi aslında ama ben yine de tedirgin oldum ve hepsinin şifrelerini değiştirmeye çalışıyorum, bazıları ise sildiğim Gmail'lere ait hesaplar. Bunların herhangi bir zararı olur mu veya artık ne yapmam gerekiyor? Sürekli tehdit altında ve paranoyak hissetmekten sıkıldım gerçekten günlük hayatımı çok etkiliyor. Gerçekten anlayan ve yardımcı olacak birisi varsa yardım etsin, birkaç gün sonra tatile gideceğim ve bu güvenlik işlerini bilgisayardan hallettiğim için eğer orada bir şey olursa uzaktan hiçbir şey yapamayacağım.

Bıraktığım 2. ekran görüntüsünde bazı şifreleri değiştirdiğim için sızdırılmış 17 şifre var diyor.

Şimdi diğer bir Gmail'ime baktım, Disney hesabının ve ayrıca Netflix hesabımın kayıtlı olduğu Gmail. Disney hesabını artık kullanmıyorum ama 4 gün önce.

Eki Görüntüle 2551900
Eki Görüntüle 2551901

Böyle bir uyarı yollamış. Benim olmadığım kesin.

Sızdırılmış dediği a firması kullanıcı ID şifre vs caldirıyor internette düştükten sonra aynı e-posta şifre kombinasyonunu başka platformda deniyorlar alabildiğini alıyor veri ihlaline karışan bütün şifrelerini değiştirebilirsin.

Format atmışsın üstüne antivirusle taratmissin bilgisayarında virüs olma ihtimali çok düşük. Şifreni degistir ve mümkün olan her hesabında 2FA etkinlestir gerisini dert etme.

Hocam Bitwarden'ı tam anlamadım ama ESET'in kendi sitesinden parola oluşturabilir miyim?

Sızdırılmış dediği a firması kullanıcı ID şifre vs caldirıyor internette düştükten sonra aynı e-posta şifre kombinasyonunu başka platformda deniyorlar alabildiğini alıyor veri ihlaline karışan bütün şifrelerini değiştirebilirsin.

Sağ olun hocam bütün şifrelerimi değiştiriyorum şu an, giremediğim bazı hesaplar var aslında ama pek önemli değillerdi bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ben.

Bitwarden ayrı bir şifre yöneticisi. Daha uzun ve daha güçlü şifreler oluşturur ve bunları kaydedersin. Açık kaynaklıdır. Sitelere girerken otomatik doldurur. Google şifre yöneticisi yerine kullanabilirsin.

Anladım hocam şifre yöneticisi olarak onu ekleyeceğim, parolayı ESET'ten oluşturacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı