Rehber Güvenlik Yazılımınızı Test Edin

Peki hocam ben test edeceğim sonucu yazarım.
Merak ettim ne olacak acaba sonuç bu arada sanal makinede mi yapmalıyız testi?
Normal makinede de yapabilirsiniz, sanal makineye gerek yok. Testlerin zararlı aktivite içermediğini belirtmekte fayda var.

@Dutchman Ben önceden ESET'i EICAR ile test ettiğimde "erişim engellendi" uyarısı veriyordu ama karantinaya girdiğimde EICAR gözüküyordu. Nedeni ne olabilir?

@Dutchman Ben önceden ESET'i EICAR ile test ettiğimde "erişim engellendi" uyarısı veriyordu ama karantinaya girdiğimde EICAR gözüküyordu. Nedeni ne olabilir?
Engellediği için. Engelleyip karantinaya alıyor inmiş dosyayı. İndirmeden engellemek için server-side yani sunucu tarafından bir tarama servisiyle çalışmak gerekli.

Çok iyi bir site. Fakat Kaspersky Security Cloud "Kötü amaçlı yazılımların doğrudan indirilmesini algılar" testinde uyarı vermiyor.

Çok iyi bir site. Fakat Kaspersky Security Cloud "Kötü amaçlı yazılımların doğrudan indirilmesini algılar" testinde uyarı vermiyor.
İndirme yapıyor mu? Yapmıyorsa yani herhangi bir dosya inmiyorsa engelliyordur. Rahatsız etme modu vs. açık ise güvenlik bildirimleri gelmediği için görmüyor olabilirsiniz.

İndirme yapıyor mu? Yapmıyorsa yani herhangi bir dosya inmiyorsa engelliyordur. Rahatsız etme modu vs. açık ise güvenlik bildirimleri gelmediği için görmüyor olabilirsiniz.
Hocam bir şey indirmedi fakat uyarı da vermedi. Diğer testlerde uyarı veriyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…