Rehber Güvenlik yazılımları karşılaştırması

Benim anlamadığım özellikle bir Kaspersky düşmanlığı var nedense.
1 nedeni yok, çok nedeni var.

1. Dünyada Kaspersky dışında AV yokmuş gibi diğer yazılımları önerenleri linlemek ve saçma argümanlar. Bir de bunun "Avast virüstür" diye klişe kardeşi var.
2. Alakasız yerlerde kopyala yapıştır Kaspersky ile tarama yaptıran zekiler. Onu da açıklayayım:
1) Konu sahibi bazı istisnalar dışında AV önerisi istemiyor. Ne biliyorsun, adam belki Norton kullanıyor?
2) Konuyla uzaktan yakından alakası olmayan çözüm çünkü. Oyun hatası alana bile virüs taraması yaptıracaklar az kalsın.
3. Kaspersky'ı beğenmeyen bir konu açınca onu yerindeyse vatan haini ilan etmeleri. Daha net bir örnek vereyim: Konu sahibi Kaspersky'ın arayüzünü beğenmediğini, başka ücretsiz AV önerisi istediğini belirtmiş. Bu zeki arkadaşlar da "Sen nasıl beğenmezsin, kara cahil" tabirinde cevap veriyorlar.
4. Herhangi X antivirüs ve programda hata çıkınca Kaspersky spamlayan, AV'ni kulaktan dolma bilgi çöplüğü bilgi ile gömmeye çalışanlar. Ne işse aynı hata örneği Kaspersky ürününde çıkarsa, ortadan kayboluyorlar. Bak sen Allah'ın şu işine.

Bana göre bu kadarı yeter de artar insanı deli etmek için. Evet, Kaspersky iyi yazılım, ama bir alakasız yerlerde önerilmesi ve aşırı savunan fanboy kitlesi yüzünden milleti bıktırdı.

Bana göre bu kadarı yeter de artar insanı deli etmek için. Evet, Kaspersky iyi yazılım, ama bir alakasız yerlerde önerilmesi ve aşırı savunan fanboy kitlesi yüzünden milleti bıktırdı.
Hmm... Biraz fanboy kitlesi var o zaman bunun. İlle de Kaspersky başka büyük yok diyen bir grup yanlış tabii.

Bilgili bir toplum olsaydı ne rehberler konular açardım da gençlik artık eskisi gibi bilgiye ihtiyacı yok.
Sandığınız gibi değil aslında, emin olun. Gereksiz konular açıldığından bunlara cevap verilme gereksinimi duyulmuyor, ilaveten güvenlikte gelişmek isteyenler hangi soruları sorması ve nereden başlaması gerektiğini bilmediğinden pasif durumda kaldıklarını düşünüyorum. Bilginizden istifade etmeyi isteyen kişilerin olacağından yana şüphem yok. Kimin nasibinde varsa o gelir, öğrenir, kısmetini alır, gider. Geri kalanlar önemli değildir. Aynı şeyi defalarca yazmaktan bıktığınızın farkındayım ki bu durum yazılarınızın ruhuna sinmiş durumda. Saçma ve gereksiz konuları okumak oldukça da bunaltıcı. Açıkçası bunları bir kenara bırakıp öğrenci yetiştiriyormuşçasına rehberler, eğitimler, makaleler hazırlasanız bunlardan eminim birçok kişi yararlanacaktır. Neticede gönüllülüğe dayalı olduğundan takdir sizindir. Önceki yardımlarınız için de ayrıca tüm forum adına teşekkür ederim

Önceki yardımlarınız için de ayrıca tüm forum adına teşekkür ederim

Rica ederim Zaten hiç umursamayan kişilikler son raddeye gelirse benim de yerim burası olmaz.
Ancak son birkaç senedir bu cahil ama cahilliğini kabul etmeyen kişilikler artmaya başladığından insanın içinden gelmiyor bilgi vermek.
Bilgiden mahrum kimseyi bırakmam zaten özel isteyen biri oldukça kitle oldukça. Azaltsam da kısmı anlık küçük rehberler yapıyorum. Öğrenmeye aç olana kapım her zaman açık Öğretme yöntemlerimi de birkaç senedir beni tanıyan nasıl öğrettiğimi bilir

Hocam evet maalesef böyle bir kesim var. Forumda artık pek fazla olmasa da bir şeyler öğrenmek isteyen birileri var. Mesela ben. Kendime yeni bir şeyler katmayı çok seviyorum. Siz gibi değerli hocalarımızdan bilgiler almak çok değerli. Arada sırada rehberler yapmanız gerçekten çok yararlı olur.

Beni de ekleyebilirsiniz. Nereden başlamam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Şimdiye kadar bildiklerimin büyük çoğunluğunu Murat hocamdan öğrendim.

Güvenlik ve sistemle ilgili daha çok bilgi öğrenmek isterim. Murat hocam bizleri kırmayıp ileride rehberler hazırlarsa çok memnun olurum açıkçası.

Bu dediğiniz çok doğru hocam. Bir kullanıcı bana gözcü yazılımı sahte diyor şaka gibi ya. İnsanı soğutuyorlar gerçekten.

Bu dediğiniz çok doğru hocam. Bir kullanıcı bana gözcü yazılımı sahte diyor şaka gibi ya. İnsanı soğutuyorlar gerçekten.
Ben de gördüm o şahsı. Konu kilitlensin diye raporlamıştım zira bayağı karışacaktı ortalık. Her neyse konuyu çok dağıtmayayım bu olayla.

Nasıl sahte olabilir ya? Şaka gibi görmedim ben. Sen gel emek ver o kadar sonra gelsin birileri seni kötülesin. Cidden çok sinir bozucu. Hocam siz bunları takmadan devam edin gerçekten sizinde çok başarılı buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…