Güvenlik yazılımları sistemin performansını düşürür mü?

Makaleler
2
Daha fazla  
Herkese merhabalar. ''Ücretsiz PC Güvenliği Rehberi''nde antivirüs, malware, firewall, tarayıcı güvenliği olmak üzere dört ayrı program kullanmamız tavsiye edilmiş. Bu programların eş zamanlı çalışması bilgisayarın performansını düşürür mü? Bu programları kullanma konusunda tavsiyeniz var mı?

Herkese merhabalar. ''Ücretsiz PC Güvenliği Rehberi''nde antivirüs, malware, firewall, tarayıcı güvenliği olmak üzere dört ayrı program kullanmamız tavsiye edilmiş. Bu programların eş zamanlı çalışması bilgisayarın performansını düşürür mü? Bu programları kullanma konusunda tavsiyeniz var mı?
Ben hiçbirini kullanmıyorum. İndirdiğin yerlere dikkat et, bildiğin güvendiğin yerlerden indirme yaparsan hiçbir şey olmaz.

Performansı tabiki etkiler. Fakat güvenlik için şarttır.

Bu işler indirdiğin yerlere dikkat et, bildiğin yerlerden indir ile olmuyor. Çok bilindik site serverına sızıp zararlı yazılımı enjekte edip milyonlarca kullanıcılara zarar verebilmekteler. Onu bırak bu girdiğin Technopat sitesine istesem sorgusuz downloader koyup tüm üyelerine botnet ağı kurbanı zombielere çevirebilirim. Bu yüzden en güvendiğin sitelere dahi güvenemezsin. Kaliteli güvenlik yazılımı kullanmanız günümüz gereği şarttır.

Ben antivirüs kullanmıyorum, bana bir şey olmuyor diyenlerin ipi ile kuyuya inmeyin.

Performansı tabiki etkiler. Fakat güvenlik için şarttır.

Bu işler indirdiğin yerlere dikkat et, bildiğin yerlerden indir ile olmuyor. Çok bilindik site serverına sızıp zararlı yazılımı enjekte edip milyonlarca kullanıcılara zarar verebilmekteler. Onu bırak bu girdiğin Technopat sitesine istesem sorgusuz downloader koyup tüm üyelerine botnet ağı kurbanı zombielere çevirebilirim. Bu yüzden en güvendiğin sitelere dahi güvenemezsin. Kaliteli güvenlik yazılımı kullanmanız günümüz gereği şarttır.

Ben antivirüs kullanmıyorum, bana bir şey olmuyor diyenlerin ipi ile kuyuya inmeyin.
Peki, güvenlik konusuna çok dikkat edeceğim. Bilgilendirme için teşekkürler.

Birkaç gündür Bitdefender Total Security kullanıyorum. Önyargılarım vardı performans ile ilgili ancak bilgisayarın performansına etkisini göremedim hâlen. Gayet memnunum. Zaten en başarılı güvenlik yazılımlarından birisi Bitdefender son yıllarda. Kullanmanızı öneririm oldukça cazip fiyatlara bulunabiliyor kolaylıkla. Ücretsiz alternatifler de var elbette. Bu başlıkta bilgi almıştım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı