Rehber Güzel çipli G.Skill RAM'leri nasıl satın almadan anlarım?

Bu modelden çıksa bile pek iyi bir bin içermiyorlar. Aynı RAM'in 3200-15-15-15-35 modelinin B-Die çiplisi vardı elimde. 3733-14 üstüne çıktığım gibi stabilite sorunları başlıyordu. 4000-19 Patriot Viper Steel'e geçtim ve şu an 4000-14 kullanıyorum. Aynı işlemci ve anakart kombinasyonuyla bu arada. Yani sorun kesinlikle RAM çipi kaynaklıydı. Problemli değil ama o internetlerde gördüğümüz uçuk Samsung B-Die OC performansları gibi OC potansiyeli vermiyordu. Eski üretim oldukları için o zamanın B-Die'ları çok iyi bin değildi.
Bu fiyatlarda 3600 32 G RAM öneriniz var mı? Sabahtan beri kafayı yiyeceğim neredeyse. :D

Bu fiyatlarda 3600 32 G RAM öneriniz var mı? Sabahtan beri kafayı yiyeceğim neredeyse. :D
Şu eğer gümrüğe takılmıyorsa bakabilirsin. Bunun içerisinden çıkan çip de güzel OC oluyor ve RGB olduğu için güzel de durur. Tabii Samsung B-Die gibi OC potansiyeli beklememek gerek :D Ek olarak bunlar 16 Gbit oldukları için çip kalitesi de düşüyor biraz.

Şu eğer gümrüğe takılmıyorsa bakabilirsin. Bunun içerisinden çıkan çip de güzel OC oluyor ve RGB olduğu için güzel de durur. Tabii Samsung B-Die gibi OC potansiyeli beklememek gerek :D Ek olarak bunlar 16 Gbit oldukları için çip kalitesi de düşüyor biraz.
Dediğiniz gibi bunun da gümrüğe takılma ihtimali var yoksa tek CL 16 RAM bu. Aslında zaten 5600X için senkronu bozmamak adına OC yapamam diye düşünüyorum. Şu RAM hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok soru sordum ama 16-18 arasında o kadar fark olur mu.

Dediğiniz gibi bunun da gümrüğe takılma ihtimali var yoksa tek CL 16 RAM bu. Aslında zaten 5600X için senkronu bozmamak adına OC yapamam diye düşünüyorum. Şu RAM hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok soru sordum ama 16-18 arasında o kadar fark olur mu.
Linki koymamışsınız ancak sorunuzu cevaplayayım, stok kullandığınız sürece RAM o kadar da performansı etkileyen bir unsur değil. OC yapınca canavar oluyorlar. Eğer OC ile işim yok, XMP açıp yoluma bakayım fazlasına gerek yok diyorsan 3600-18 bir RAM al geç.

Linki koymamışsınız ancak sorunuzu cevaplayayım, stok kullandığınız sürece RAM o kadar da performansı etkileyen bir unsur değil. OC yapınca canavar oluyorlar. Eğer OC ile işim yok, XMP açıp yoluma bakayım fazlasına gerek yok diyorsan 3600-18 bir RAM al geç.
Linki unutmuşum. :D ekledim şimdi. Yaparsam harhalde maksimum 3733 yaparım 5600X’in daha fazlasında performansı düşürdüğüne dair şeyler okudum, ne kadar doğru bilmiyorum.

5600X’in daha fazlasında performansı düşürdüğüne dair şeyler okudum, ne kadar doğru bilmiyorum.
Bu bilgi her yerde yanlış biliniyor nedense. IMC sabit bir kalıpla üretilmediği için her işlemcinin RAM OC potansiyeli aynı olmaz. Misal X kişisi 3733 MHz yapar, Y kişisi 3800 yapar, Z kişisi 4000 MHz yapar. Bu tamamen o kişinin eline geçen işlemcinin bellek kontrolcüsüne bakar ve bu şans faktörüdür.

Yani 5600X için "3733 MHz üstü performans kaybı yaşatır." ifadesi yanlıştır. Denemeden kimse yorum yapamaz, ben bile yapamam. Ama şu bir gerçek, 4000 MHz üstü için gerçekten aşırı düzeyde şanslı falan olmalısın. Ama 3733-4000 MHz aralığı, Zen3 için ideal bir aralıktır.

Yalnız şu detayı da göz önüne almakta fayda var. 2x8 değil, 2x16 kullanacağın için mesela 2x8 bir RAM ile 4000 MHz yapabiliyorsan 2x16 bir RAM ile 4000 MHz yapamayacaksındır, muhtemelen 3733-3800-3866 gibi bir değerde kalırsın.

Şansıma fiyat düşmüş, hemen aldım. :D

@BerkayZ87 hocam bu RAM'de dediğiniz numaralar nerede acaba? Göremedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20221012_161522.jpg
    IMG_20221012_161522.jpg
    140,9 KB · Görüntüleme: 53

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı