GUI Nasıl Yapılır?

Goktugfly

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, tasarım yapıp internet üzerinden bunları satıyorum. Fakat tasarım yapmak sıkıcı gelmeye başladı. Ben de GUI adı verilen bilgisayarlarda işletilen komutlar ve bunların çıktıları yerine simgeler, pencereler, düğmeler ve panellerin tümünü ifade etmek için kullanılan tasarımlara başlamayı düşünüyorum. Oyun sektörü için paketler oluşturmayı planlıyorum; fakat bunu normal tasarım gibi çizip .png formatında mı yapacağım yoksa farklı bir şekilde mi yapacağım bilmiyorum. Yani mantık, ekte bulunan görsel gibi görseli çizip direkt olarak karşıdaki kişiye mi veriyoruz? Sonuç olarak ben de az buçuk Unity kullandım ve hazır GUI'leri .png formatında alıp sadece motora sürüklemek kalıyor. Yani mantık buysa hemen başlayabilirim. Bu arada görseldeki ek biraz kalitesiz olabilir internetten alınmış rastgele kalitesiz bir görseldir.

Dosya Ekleri

• pngtree-nitro-effect-art-design-png-image_3207904.jpg
    pngtree-nitro-effect-art-design-png-image_3207904.jpg
    8 KB · Görüntüleme: 34
Bu konuda bir çok tasarım yapmış olarak söylüyorum bu çalıştığın yazılımcıya göre değişiyor.
Ben bir gui tasarlıyordum sonra katmanlardan png olarak dışa aktar yapıyordum ve yazılımcıya iletiyordum bu türlü bir yol var %75 örnek

anlarsınız ikisine bakınca zaten.

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-14_213842169.png
    resim_2024-10-14_213842169.png
    323,9 KB · Görüntüleme: 27
  • resim_2024-10-14_213848305.png
    resim_2024-10-14_213848305.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 27
Bu konuda bir çok tasarım yapmış olarak söylüyorum bu çalıştığın yazılımcıya göre değişiyor.
Ben bir gui tasarlıyordum sonra katmanlardan png olarak dışa aktar yapıyordum ve yazılımcıya iletiyordum bu türlü bir yol var %75 örnek

anlarsınız ikisine bakınca zaten.
ben paket halinde yapıp versem ilan detaylarında belirtsem katman katman ayrı olmadığı her guinin tek bir .png formatında olduğunu?

Arkadaşımla beraber oyun yaparken genelde FBX kullandık ama hangisi verimlidir bilemiyorum.
o direkt 3d modeller için kullanılıyor ben arkadaşın attığı örnek gibi yapacağım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı