Arkadaşlar gunluk kullanim icin Linux ariyorum. Windows'un sacmaliklari o kadar cok biktirdi ki beni dayanamiyorum artik. Yapacagim seyler sadece PDF okumak ve webde gezinmek olacak. Bunun icin bir Linux ariyorum umarim vardir.
Arkadaşlar gunluk kullanim icin Linux ariyorum. Windows'un sacmaliklari o kadar cok biktirdi ki beni dayanamiyorum artik. Yapacagim seyler sadece PDF okumak ve webde gezinmek olacak. Bunun icin bir Linux ariyorum umarim vardir.
Windows 10 Enterprise LTSB 2016 kurabilirsin 800 900 MB RAM harcıyor normal Windows 10 da 2 3 sekme açınca işlemci kasıyordu bayağı bendeki. Bunda 13 14 sekme açıyorum güzel gayet 3 sekme açılı RAM kullanım 1.4 GB. 4 GB RAM var 2 çekirdek AMD Dual Core var gayet güzel öneririm 6 ay lisanssız kullanabilirsin 6 ay sonra format atarsın bir de Update'yi kapat kurma kurunca sapıtıyor Regedit'ten antimalware service yi kapat servislerden Search kapat başka bir şeye gerek yok 10 numara sistem öneririm Linux istiyorsan illa Fedora öneririm Linux Mint Xfce.
Bende Linux Mint Cinnamon ile başladım. Neredeyse her şeyi sadece tıklama ile yapabilirsin. Ben terminali sadece uygulama yüklemek için kullanıyorum. Wine ile de .exe dosyaları çalıştırıla bilir.
Windows 10 Enterprise LTSB 2016 kurabilirsin 800 900 MB RAM harcıyor normal Windows 10 da 2 3 sekme açınca işlemci kasıyordu bayağı bendeki. Bunda 13 14 sekme açıyorum güzel gayet 3 sekme açılı RAM kullanım 1.4 GB. 4 GB RAM var 2 çekirdek AMD Dual Core var gayet güzel öneririm 6 ay lisanssız kullanabilirsin 6 ay sonra format atarsın bir de Update'yi kapat kurma kurunca sapıtıyor Regedit'ten antimalware service yi kapat servislerden Search kapat başka bir şeye gerek yok 10 numara sistem öneririm Linux istiyorsan illa Fedora öneririm Linux Mint Xfce.
Zaten LTSB var. Sorun yuksek ram kullanimi falan degil, sorun Windowsun kendisi. Tanri saniyor sanirim kendisini. Soyle aciklayayim: dizustu bilgisayarimin bataryasi yok ve prize takili kullanmak zorundayim. Fakat cok sahane bir sistem olan Windows cihazimin sarji az diye pcyi zirt pirt kapatip duruyor. Hangi ayari cekersem cekeyim olmadi, sistem sorunlu. Hadi her seyi gectim yahu prizde cihaz. Neden kapatiyor anlamadim ki?
Zaten LTSB var. Sorun yuksek RAM kullanimi falan degil, sorun Windows'un kendisi. Tanrı saniyor sanirim kendisini. Soyle aciklayayim: Dizustu bilgisayarimin bataryasi yok ve prize takili kullanmak zorundayim. Fakat cok sahane bir sistem olan Windows cihazimin sarji az diye PC'yi zirt pirt kapatip duruyor. Hangi ayari cekersem cekeyim olmadi, sistem sorunlu. Hadi her seyi gectim yahu prizde cihaz. Neden kapatiyor anlamadim ki?