GYM'e başlamak için 16 yaş iyi midir?

796607

Centipat
Ben 16 yasindayim. Yaşıtlarıma gore inceyim sıskayım. Bu yuzden de gyme gitmek istiyorum ama çekingen öz güvensiz biriyim. Bir yandan da gym salonlarinda ortam nasıl oluyor, yapabilir miyim bilmiyorum. MMA kursuna da yazılmak istiyorum ama önceden hiç dövüş üzerine bir kursa gitmedim. Sizce yapabilir miyim yoksa geç mi kaldım?

İfbb Pro olan Nihat kaya 12 yaşında başladı. Ama bu demek değildirki hala geç. İyi beslenin iyi uyuyun gayet gelişirsiniz.

Hafif şekilde ağırlık kaldırıp fit olmaya odaklan spor için yaş yoktur bence.

sporun yası olmaz. özgüvensiz ve çekingensen arkadaşınla gir. arkadaşında yoksa evde ortalama bir fizik yap 6-7 ayda öyle gir bari öyle azcuk özgüvenin olur bence

Herkes işinde olur, kimse kimseye bakmaz, çoğu yardımsever insanlar olur. Özgüveni ol kardeşim neden özgüvensizsin ki? gir gyme kimseye bakma, işine odaklan. Ben özgüvensizim kelimesi beni aşırı sinirlendiriyor, neden özgüvensizsin kardeşim? Kimseden eksiğin yok senin. Yarından itibaren özgüvenli, kendinden emin, sigma bir birey olarak görmek istiyorum seni, mıy mıy olmayacaksın, yere sert basacaksın, bakışların keskin olacak, az ve öz konuşacaksın, sesin net çıkacak.

Sporun yaşı yok ben de 17 yaşında başlamıştım. Kastan şekilli vücuttan ziyade spor insana sağlık ve sende eksik olan o özgüveni getirir. Sen hiç düşünme salona bir adım at kendini biraz zorla 1 ay sonra kendini çok daha iyi hissedeceksin emin ol.

Gayet güzel bir yaş. Çekinmene gerek yok, herkes kendi işinde gücünde zaten, seninle konuşmaya çalışanlar da olacaktır, yeni arkadaşlar edinirsin, güzel ortam.

Adaamm.

Millet 20-25 yaşında başlıyor. Sorun olmaz. İstersen evde spor yap GYM’ye sonra git. GYM şart değil.

İkisini aynı anda yürütmek çok zor kendim de yaptım tüm gününü harcıyorsun spora. Bence MMA başla ama fitness de iyidir yaşın da geç değil.

Erken yaşlarda başlamak boy uzamasını engeller(?) Bilen varsa yazsın çocuklar heba olmasın sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…