Gym'e gitmek boy uzamasını engeller mi?

• Konuyu başlatan acj26
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 279

acj26

Femtopat
Ben 15 yaşımdayım ve çok güçsüzüm, art arda 5 şınavı bile zor çekiyorum. Çevremdekilere Gym'e gitmek istediğimi söyledim gitme boyun kısa kalır dediler, sizce durum nasıl? (Boyum 1,72)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı hareketler engeller bazıları engellemez. Mesela halter barı gelişimine olumsuz etki sağlar. Kendi vücut ağırlığınla yapacağın antrenmanlar bu yaşta daha sağlıklı olacaktır.

Reis çok fazla ağırlık altına girmenin elbette öyle etkileri olacaktır. Ama burada bahsettiğimiz ağırlıklar kendi vücudun kadar ya da daha büyük ağırlıklar ise öyle olur.

Ben 15 yaşımdayım ve çok güçsüzüm, art arda 5 şınavı bile zor çekiyorum. Çevremdekilere Gym'e gitmek istediğimi söyledim gitme boyun kısa kalır dediler, sizce durum nasıl? (Boyum 1,72)
Bu tarz durumlar genellikle ileri seviye, ağır kilolar ve nizami şekilde kaldırılmayan ağırlıklar için geçerlidir. Zaten, bilimsel olarak bu konuda herhangi bir kanıt bulunmadığını da biliyorum. Sana tavsiyem, ilk başta evde şınav çekmekle başlamandır. Belki sadece 5 tane çekebilirsin, ama yine de devam et. Normal şınav çekemiyorsan, kız şınavı da yapabilirsin. Önemli olan pes etmeden ve düzenli bir şekilde spora devam etmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı