H.O.T.A.S tavsiyesi

Mimar20

Hectopat
Aşağıdaki ürün dışında uçak simülasyonu için başka ne önerirsiniz? Almışken şunları da al diye bir liste atarsanız inceleyip almak istiyorum.
50 dolar indirimle 280 CAD$ + tax Kanada'daki ortalama fiyatın bayağı altında kalıyor. Yakında Türkiye'ye döneceğim dönmeden önce bu tarz ürünleri almayı düşünüyorum. Orada oynamak istediğimde uçuk fiyatlara almak istemiyorum. Sizce bu model dışında bir şey mi almalıyım yoksa bu iyi midir? Türkiye'deki fiyatını da öğrenemedim bilen varsa söylerse sevinirim.
Total fiyat 6320 ₺
İndirim sayesinde Kanada fiyatlarına göre 40 $ fark ediyor (800 ₺)

1692427885924.png

Hocam müsaitseniz bilgilendirir misiniz ? @Canoktun @painkiller

Son düzenleme:
Eğer daha çok savaş uçakları veya sivil olmayan hava taşıtları ile zaman geçirecekseniz güzel bir seçim yapmışsınız. Aşırı hassas hareketler yapacaksanız X52 biraz daha iyi olacaktır ama bundan başka bir avantajı da yok X52'nin. Thrustmaster T16000 de bir seçenek ama ben araştırmalarımda kesinlikle T16000 veya kesinlikle X56 diyen biri göremedim. X56 biraz daha güvenilir geldi açıkçası. Eğer sivil tarafa yönelecekseniz Yoke mu Stick mi alacağınıza karar vermelisiniz.

Fiyat olarak ise ben X56'nın bilindik bir sitede satıldığını görmedim. X52 ise 8000 TL gibi fiyatlara satılıyor.

Daha önce hiç oynamadım bir reels izlerken görüp heves ettim almak istedim biraz da Technopat'a baktım sizin yorumlarınıza denk geldim tavsiye istesem iyi olur dedim yanıt için de teşekkür ederim. Aslında aklımdaki şuydu ; Twitch veya başka bir yayın platformunda yayın yaparken şehirler arası normal yolcu uçağıyla uçarken yayın yapmayı düşünmüştüm. Attığım bu model pek uygun değil sanırım bunun için. Sizin tavsiyeniz nedir ? (Ben bunu bayağı beğendim) Bu arada hangisini sürmek daha zevkli deneyimlerinizi de paylaşır mısınız ?

Daha önce hiç oynamadım bir reels izlerken görüp heves ettim almak istedim biraz da Technopat'a baktım sizin yorumlarınıza denk geldim tavsiye istesem iyi olur dedim yanıt için de teşekkür ederim. Aslında aklımdaki şuydu ; Twitch veya başka bir yayın platformunda yayın yaparken şehirler arası normal yolcu uçağıyla uçarken yayın yapmayı düşünmüştüm. Attığım bu model pek uygun değil sanırım bunun için. Sizin tavsiyeniz nedir ? (Ben bunu bayağı beğendim) Bu arada hangisini sürmek daha zevkli deneyimlerinizi de paylaşır mısınız ?
Kusura bakmayın biraz geç dönüş yaptım. Öncelikle eğer çoğunlukla Airbus markalı uçakları uçuracaksanız Stick, Boeing ve diğer marka uçakları uçuracaksanız Yoke almanız daha gerçekçi olacaktır. Ha tabii bir joystick veya bir yoke ile her uçağı sorunsuz uçurursunuz. Sadece gerçeklik açısından bunu dedim. Yoke genelde daha pahalı olacaktır. Türkiye'de resmi yollardan sadece Logitech ve Thrustmaster Yoke temin edildiğinden belli bir model öneremeyeceğim ama Honeycomb markasının Yokeları oldukça beğeniliyor. Logitech'in Yokelarında ise genelde düşük malzeme kalitesi ve yetersiz dönüş açısından şikayet ediliyor. Thrustmaster ise oldukça iyi ama oldukça da pahalı.

Eğer Airbus uçuracaksanız ya da Yoke cazip gelmediyse Joysticklere de yönelebilirsiniz ki ben Boeing uçakları seven biri olarak yeteri kadar zaman ayıramayacağım için Yoke almaya değmeyeceğini düşünüp Joystick alanlardanım. Thrustmaster'ın Airbus lisanslı komple setleri var. Stick + Throttle Quadrant + Flap, Speedbrake şeklinde set olarak gelen TCA Sidecstick şuan en makul seçeneklerden biridir. Airbus markasından pek hazzetmememe rağmen bu seti parça parça aldım. Tabii size tavsiyem set şeklinde almanız. Logitech ise sivil havacılık tarafında Thrustmaster kadar başarılı gelmedi bana.

Bu arada en gerçekçi deneyim için rudder pedalları da alabilirsiniz. Thrustmaster ve Logitech satıyor.

Estağfirullah hocam, ben de uyuyordum burda 7 saat geriden geliyoruz diye çok fark ediyor. Hocam ben hissiyatı güzel olsun istiyorum ama görünüşü de hoşuma gitsin istiyorum. Logitech'in şu modelini 4000₺ ye alabiliyorum burda ama renkli kısımlar çok dandik oyuncak gibi geliyor gözüme..
1692472042295.png

Attığım model boeing için rahat olmaz mı diyorsun hocam ?

Genel olarak güzel bir ürün, en büyük eksiği dönüş açısının biraz az olması ama yolcu ve kargo uçaklarında büyük sorun yaratmayacaktır. Diğer bir eksisi de malzeme kalitesi çok iyi gelmiyor. Bunun dışında çok güzel bir ekosistemi var. Rudderdan tutun ekranlara, gaz kollarına kadar genişletilebiliyor. Gaz kolu başta kalitesiz gözükebilir ama üstündeki renkli parçalar çıkarılıp yerine başka parçalar takabilirsiniz veya bir tane daha gaz ünitesi alarak yan yana koyup her kola değişik atamalar yapabilirsiniz. 2 tane gaz, speedbrake, flap veya 4 tane gaz, flap, speedbrake gibi farklı farklı kombinasyonlar yapabiliyorsunuz. Hatta 3D yazıcıda o renkli parçalar yerine gerçek uçakların gaz kollarını taklit eden parçalar takılabiliyor.

Yoke'un kendisi ise zaten uzun yıllardan eri piyasada olduğundan desteklemediği oyun yok gibi bir şey. Üstündeki tuşlar da güzel iş görüyor. Bütçenize uyarsa rudder ünitesi almanız da iyi olur.

Hocam ilk X 56 HOTAS ı alayım diyorum, birkaç gün sonra bu iş sararsa Yoke'yi birkaç hafta içinde alabilirim. O zaman tekrardan size yazarım. X 56 HOTAS için ekstra bir şey almama gerek var mı ?

Hocam ilk X 56 HOTAS ı alayım diyorum, birkaç gün sonra bu iş sararsa Yoke'yi birkaç hafta içinde alabilirim. O zaman tekrardan size yazarım. X 56 HOTAS için ekstra bir şey almama gerek var mı ?
Daha sonra yoke alacağınıza göre ve yoke aksesuarlarını x56 ile de kullanabileceğiniz için gerek yok diyebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı