H100i & 4670k & Msi g43 - Kasa hava sirkülasyonu ve O.C.

Çaç

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Uzun araştırmalar sonunda h100i aldım cpu soğutucusu olarak ve overclock yapmayı düşünüyorum ilk defa.

Anakart marka ve modelim MSi z87-g43 gaming.
İşlemci marka ve modelim intel i5 4670k

Kasanın markası ve modeli corsair 400r carbide serisi. Hava sirkülasyonu şu şekilde, kasanın ön dışında ve ön içinde 2şer adet 4 tane fan içeri hava üflüyor.

Kasanın yan kısmında 2 adet fan da içeri üflüyor. Yukarıdaki radyatör fanları ve arkadaki egzoz fanı ise havayı dışarı atıyor.

Kasanın içinin ve dışının 4 adet fotoğrafını da koyacağım ki gözünüzde canlandırmakla uğraşmayın.

Dediğim gibi ilk defa overclock yapacağım ve biraz bilgi almak istiyorum nasıl olur, uygun mudur diye.
Step by step yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, güvenli olarak zorlayabildiğim kadar zorlamak istiyorum. Eskişehir'de yaşıyorum ve kasanın bulunduğu oda da bir hayli soğuk.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederim dostum, dediğini yaptım biraz önce.

Overclock hakkında bilginiz var mı ? Bu msi kartlarda baya kolaymış sanırım fakat yanlış birşey yapmak istemiyorum. Yardımcı olabilir misin ?

Dostum açıkça söylemek gerekirse H100i olduktan sonra istersen kasanın içerisine kaynar su dök, yinede ısınma problemi yaşamazsın(!)
Yani 2 CFM fazla hava üfletmek için kafanı ütüleme.

Ekran kartının da, işlemcinin de soğutucuları şahane. Isınma problemi yaşamayacağından emin olabilirsin.

Asıl soruya gelelim : Ekran kartına mı yoksa işlemciye mi OC yapacaksın? Yoksa her ikisine mi? İşlemci konusunda voltajlı OC yapmanıza yardımcı olabilir, ekran kartınıza ise ufak frekans artışları uygulamanıza yardımcı olabiliriz.

[HASHTAG]#bilgisayarkurdu[/HASHTAG] H100i demişsin bir üst modeli olan H110 denese daha iyi değil mi

Hem fanları daha büyük

Sistemin gayet güzel. Öncelikle iyi günlerde kullanmanı dilerim. OC ihtiyacını otomatik olarak yapmanda fayda var. Çok bilmiyorsanız el ile OC olayına şimdilik girmemenizi tavsiye ediyorum. Yok ben illa yapacağım derseniz adım adım yardımcı oluruz. Ama risklerini unutmamak gerekiyor.

Risk risk deyip de insanları korkutmanızı da doğru bulmuyorum açıkçası.
Arkadaşın sistemi OC için fazlasıyla uygun, voltajlı OC yapmasında bir sakınca yok.
Bilinçlice yapıldığı sürece yarar sağlar ki arkadaş şuan Technopat Sosyal'de
Bilinçsizce bir şeyler yapmasına zaten izin vermeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…