H100i + İ7 4770K (Isı Sorunu)

Merhabalar,

i7 4770K ve H100i ikilisiyle ilgili olarak, sistemi teslim aldıktan sonraki karşılaştığım problemleri ve çözümünü açıklamıştım. Form da bulabilirsin.
Bundan farklı olarak arkadaşın BIOS'tan fan hız ayarlarıyla oynama gibi ya da CPU'nun belirtilen sıcaklığa gelince kapanması(korumaya alma) şeklinde bir ayar yaparak bunu yanlışlıkla düşük bir değer girmiş olabilir mi?
Cevabın hayır ise, ilk söylediğim maddede ki gibi montajdan kaynaklı sorunu olabilir.

Beyler siz çok yanlış anladınız biz Prime95 ile yük altına sokmaya başladığımız zaman 47 dereceye ulaştığında windows çöküyor. Daha hiç bir oyun oynanmadı bilgisayarda, ayrıca RPM değeri sürekli gidip geliyor. Ayrıca şu fotoğraflara da bir bakın ben pek bir şey anlamadım ama? Eki Görüntüle 5517 Eki Görüntüle 5518 Eki Görüntüle 5517

Merhaba
Cezam kaldırıldı. Bu yüzden konuyu ben devralacağım. Arkadaş sağ olsun @ozan_baris çok yardımcı oldu. Yukarıdaki resimler 21 dakikalik test sonucu o testleri yaparken 3.5 GHz de turbo boost kapalı iken gerçekleşti. Ramler 2133 MHz CL9 Performans Modu'nda çalışıyor idi. Onun dışında aklıma takılan bir soru daha var. Ben hiç bir şey açık değilken masaüstünde yenile ye bastığımda bazen simgeler gidip geliyor bazen hiç belli etmiyordu bir stabilite sorunu var sanırsam. Birde yukarıdaki testler yapılırken işlemci çekirdekleri maksimum 67 dereceye çıktı.

Ayrıca h100i nin kutusunda bir tane çoklayıcı var sanırsam. 2 tane 4 pin fan girişi falan var. Recep abi montajda onu kullanmıştı. Vatan bilgisayar kullanmadı. Ve h100i'nin radyatöre bakan kısmında 2 tane giriş var ama 1 tanesi boş.

Ayrıca şunları görmeniz belki bir şey değiştirir.

Son düzenleme:
Gayet iyi sonuçlar ilk sayfada attığınız resimde fanlar çok düşük hızda çalışıyordu. 111 rpm yazıyordu.
Öyle bir soğutucu kendini yük altında gösterir. Sadece masaüstü açıkken aldığınız sıcaklık değerlerini pek kale almayın.

@Serhat Aycin, başlarında durduğunda ve yardımcı olduğunda, neden olmasın. Çorlu şubesindekiler ayıptır söylemesi marifetli değiller fakat güzel sistem oldu.

@Serhat Aycin, başlarında durduğunda ve yardımcı olduğunda, neden olmasın. Çorlu şubesindekiler ayıptır söylemesi marifetli değiller fakat güzel sistem oldu.
Bende onlara toplatıcam fakat, herkezin aklında olduğu gibi benimde aklımda sorular vardı. Zaten başlarında duracağım.

@Cengiz ÇELİK, Bişey sorucakdım acaba; önceki konunuzda görmüştüm.Sistemi Vatanbilgisayar'a mı toplattın. Vatan böyle düzgün sistem toplayabiliyormu.
Vallaha ben çok memnunum toplamadan. Herhalde şansıma iyi çıktı bizim şubedekiler. Yani kablo yönetimine kadar her şey onlar yaptı. Ben başlarında durmak için izin istedim. Ve adam 1 dediğimi 2 etmedi. Burdan Çorlu Vatan şubesindeki "Müşteri Hizmetleri" bölümündekilere selamlar. Bu arada bir konuda görmüştüm gerçekmiş. Vatan forumları da dikkate alıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…