H110M Pro sistem toplama

Fea Pro x$

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda bilgisayar alacağım. Aklımda bu sistem var sizce nasıl ve uyumlu mu?
1-) RAM yetersiz mi sizce birkaç ay sonra arttıracağım büyük ihtimal.
2-) Anakart sorun çıkarır mı bütçem buna yetiyor.
3-) İşlemciyi 6400 yapıp SSD taksam mı veya RAM'i yükseltsem mı?
Düşündüğüm monitör vx 2257. Şimdiden teşekkürler.

PC.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1) İlerde mutlaka RAM takviyesi yapmak zorunda olacaksın. Şuanlık işini görür.
2) Anakart giriş seviyesi bir model. Bu Anakart ile İ5 modelleri tam verimli olarak çalışamıyor, veri yolu hızları B150 Anakart modellerine göre düşük, oyun performansını fazla etkilemez yalnız, hissetmen zor. Bütçen kısıtlıysa idare etmeye çalış ama benim gönlüm B150 modellerinden yana.
3) i5 6400 ve SSD alman daha iyi bir karar olur. Bu işlemci RX 470 modeli için fazlasıyla yeterli.
Sistemin diğer bileşenleri de çok iyi.

1 Ekran kartı referans modeli olduğu için çok tavsiye etmem fakat fiyatı özel soğutmalı modellere göre uygun görünüyor. Eğer öyleyse işini görecektir.
2 Ana kart seçimin birazcık sönük kalmış sistemin geri kalan parçalarına göre. İ3 6100 civarı işlemciler için ideal olan bir ana karttır kendisi. Böyle bir sisteme B150M en doğru tercih olacaktır. Ama bütçen çıkışmıyor ise alabilirsin.
3 Ana kartı değiştirmezsen İ5 6400 alıp SSD ekleyebilirsin.
4 Elinde yüklenmeyi bekleyen çok fazla oyun yada dosya yoksa SSD yi önce alıp ileride HDD yi almakta fayda var. Çünkü SSD daha hızlı bir cihazdır ve Windows gibi bazı uygulama veya oyunları bunun içine yüklemek daha doğru bir hareket olur. Bir süre hafıza sorunu yaşarsın belki ama HDD aldıktan sonra sorun kalmaz. Eğer HDD yi başta alıp sonra SSD alırsan Windows ve diğer yüklenen şeyleri SSD ye yüklemek isteyeceksin buda sil baştan demek.

Cevaplarınız için teşekkür ederim o zaman ram aynı kalacak ileride 8 ekleyeceğim zaten tek modül aldım.
Anakart böyle kalacak çünkü bütçem malesef bu kadar. Gerekirse belli bir zaman sonra değiştiririm.

Ama işlemciden kısma fikri pek hoş gelmiyor açıkçası yani ssd alınabilir ama işlemci he diyince değişebilcek bir parça olmadığından düşürmekte istemiyorum i5 6500 kısma derseniz kısmayacağım.
SSD konusunda bu hdd parasına anca 120 gb ssd alabilirim o da windows ve gta 5 ile dolacağından biraz sıkıntı olur gibi geliyor.

İşlemciyi kısayım mı ssd için lütfen fikirlerinizi esirgemeyin

Cevaplarınız için teşekkür ederim o zaman ram aynı kalacak ileride 8 ekleyeceğim zaten tek modül aldım.
Anakart böyle kalacak çünkü bütçem malesef bu kadar. Gerekirse belli bir zaman sonra değiştiririm.

Ama işlemciden kısma fikri pek hoş gelmiyor açıkçası yani ssd alınabilir ama işlemci he diyince değişebilcek bir parça olmadığından düşürmekte istemiyorum i5 6500 kısma derseniz kısmayacağım.
SSD konusunda bu hdd parasına anca 120 gb ssd alabilirim o da windows ve gta 5 ile dolacağından biraz sıkıntı olur gibi geliyor.

İşlemciyi kısayım mı ssd için lütfen fikirlerinizi esirgemeyin

i5 6400 ile i5 6500 arasında fark çok az. 6400 alınabilir.

İ5 6500'ü 6400'e düşürüp HDD'yi çıkarırsam 250gb samsung SSD ekleyebiliyorum.
İşlemciden 3-5 fps kaybederim ve depolama sıkıntısı yaşarım sanırım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı