H110M PRO-VD Ses çıkma sorunu

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İ5 6500 işlemci ile birlikte Msi H110m pro VD anakart kullanmaktayım. Oyundayken hiçbir ses çıkmazken tarayıcıda aşağı indirince falan ses çıkarıyor. BIOS'tan C-state özelliğini kapatınca ses ortadan kalkıyor ama tekrar auto'ya alınca bu özelliği ses çıkmaya başlıyor. Tarayıcıda gezerken geliyor ses oyun oynarken gözlemleyemedim.

-Ekran kartı yok. İşlemcinin içindeki yongayı kullanıyorum.
-SSD kullanıyorum, HDD depolamada.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ses bunun gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
C-States işlemcinin güç tasarruf konumlarıdır. İşlemci Güç Tasarruf Konumları - C States Buradaki tabloda da görebilirsin. Kapatırsan işlemi frekansın sabitlenir ve güç tüketimin artar.

MSI H110M Pro anakart Core i3'ten yukarısı için çok tavsiye ettiğimiz bir anakart değil. H110 yongalı anakartların güç beslemeleri giriş seviyesi oluyor. Doğal olarak ses duyabilirsiniz. MSI anakart kaliteli olmasına karşın H110 bir yere kadar gidiyor, güç dalgalanmalarında prizden son noktaya kadar her bileşenin payı var. Ben işlemcinin güç besleme devrelerinden geldiğini düşünüyorum ama yine de sorayım, güç kaynağın nedir?

Öncelikle Ali Abim çok teşekkür ederim.
Güç kaynağım Thermaltake Versa II kasanın içinde gelen 500w lık güç kaynağıdır. H110 aslında ben almayacaktım ama i5 6500 almak için ekran kartımdan bile kısmam gerekti benim için işlemci daha önemli. Bu yüzden anakartımı yükseltemetim. Bende sizin gibi düşünüyorum işlemcinin güç besleme devrelerinden ses geliyorsa ki büyük ihtimal burdan sorun teşkil eder mi ? C-state yi kapatıp kullanmaya devam mı edeyim ?

-1-2 sene anakartı değişiceğimi düşünmüyorum üniversite sınavından dolayı çok ilgilenemiyeceğim bilgisayarla.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı