H110M sistem nasıl montajlanır?

İşleri yokuşa sürmüyorum. Arkadaş 5-6 saat demiş. Öyle usta bir bilgisayar kullanıcısı veya herhangi ağır bir program, bilgisayar kullanıcısı değilim. Sadece oyun oynayacağım ona göre tavsiye ver diyorum. Yanlış anlattıysam üzgünüm. Kusurabakma :oops:.

Bir de bunu yapmamın sebebi. Başka bir konuda da sordum bu nasıl olur diye. Olur dediler. Arkadaşın yazdığını oraya yazdım. Öyle bir şey olmaz diyorlar. Kafam karıştı. Ondan yani. Biri olur biri olmaz diyor.

Öyle bir şey mümkün değil. Anakart takıntılı olanların uydurduğu bir düzmece büyük ihtimal.

Amacım kavga değil ama biri burdan bunu yazıyor. Moderatör tersini yazıyor. Ondan kafam karışıyor. Bilmeden insanları suçlama. Sen ilk defa toplasan ve bir şey bilmezken iki taraftan bu şekilde yazı gelse kafan karışmaz mı?

GTA V için yeterlidir.
Sistem montajını, Ali ve Recep Bey'in sistem toplama videolarından izleyerek öğrenebilirsiniz. Cidden zor bir şey değil. O videoları karşınıza açın telefondan, ondan sonra parçaları teker teker video ile montajlayın.
Sisteminiz için yorumlar yapılmış ama bizim de tavsiyemizi istiyorsanız bütçenizi söyleyin farklı yorumlar yapalım.
Kasa ve PSU konusunda kendi bilgim çok az. Başka arkadaşlar yardım eder size.
500W yeterli olur diye düşünüyorum , gerçi telefondan girdiğim için parçaların tüketim değerlerini bilmiyorum ve bakamıyorum. Ama sisteminize 500W yeterlidir. Bir de tavsiye olarak çok abartı olmamak kaydı ile fazla güç kaynağı her zaman iyidir. Bütçe konusu çok sıkıntı olmasa önerim olurdu. Bilgi olarak aklınızda kalsın diye yazıyorum sadece.

Teşekkürler yorumlarınız ve sorularımı cevapladığınız için.

Cidden 2500 TL'ye (kasa ve PSU hariç) ben i3 6100 ve GTX 1050 TI düşünüyordum. Ancak bir kişinin tavsiyesi ile anakarttan ve RAM'dan biraz kısarak (Kısarak derken mesela RAM'i Kingston yerine Corsair ve 16 GB'tan daha sonra takviye yapmak üzere 8 GB'a düşürdüm, ayrıca anakarttan kıstım ve diğer parçaları biraz değiştirdim.) MSI RX 470 ve i5 6500 almayı kararlaştırdım. Aslında sistemi komple değiştim. Bu sistem çok daha iyi olacaktır i3 6100 ve GTX 1050 TI'ye göre diye düşünüyorum. Ancak 1. sayfada konuştuğumuz H110M konusuna takıldım.

Bu arada ileride 8 GB RAM takviyesi hariç başka bir şey eklemeyeceğim için pek fazla ileriye dönük olmasına gerek yok.
Birde bu sisteme UEFI Windows 10 kurmak gerekir. Ben UEFI Windows 10 iso doayasını nerede bulacağım. Recep ve Ali Bey bunun hakkında video çekmişti ancak o Windows 10 iso dosyasını nereden indireceğimizi söylemediler. Acaba ücretli midir?

Ortada düzmece falan yok.
Üretici, ihtiyaca göre farklı bileşen ve donanımlarla chipsetleri sunmuş.
Senin seçtiğinde en kırpılmış chipset olduğundan arkadaşlar geçebiliyorsan bir üst segmente geçmeni tavsiye etmisler stabilite açısından.
Sende bütçenin elvermediğini ve bileşenlerinin içinde kırpılması gerekenin anakart olduğunu düşünüyorsun.
İki chipsetin arasında hayati önem taşıyan faktörler yok..Sistemin gayet uyumlu gönül rahatlığıyla alabilirsin.
Evimdeki Z170 chipsetli PC'm den ekran kartını çıkartıp ofisteki H110M chipsetli senin kullanmış olduğun anakartıma taksam oyunlarda aradaki farkı anlayabileceğimi sanmıyorum.
Sağlamlığa, dayanıklılığa gelince garanti süreleri aynı sonuçta perşembe pazarından almıyoruz.
Anlattığın tarz kullanımlarda veya benimde diyebilirim o chipset bile bize fazla:)
Tek tavsiyem 240GB'lık SSD'ye güvenme format rahatlığı açısından ikiye böldüğünüde düşünürsek kullanım alanın baya dar olacak. Bir an önce HDD eklemeye çalış.
Technopat kurulum videolarını izleyerek montajı kendin yaparsan eğleneceğini düşünüyorum.
Ben ilk montajı bu videolari izleyerek yaptim daha sonraları bağımlılık yapıyor zaten:)

Uzunca yazıp uğraştığınız için teşekkürler. Şuan fark ettimki anlatma yeteneğim sıfır :D. Aynen sizin dediklerinizi anlattmaya çalışıyordum. Şuanki bilgisayarımda bile windows dahil 60 GB kullanıyorum. GTA 5 70 GB desek. World of Warships 40 ama alacağı güncellemelerle taş çatlada 50 GB. Windows'uda aşırıya kaçıp 50 GB desek geriye 70 GB kalıyor ve diğer işlerimi depolayacağım diğer bilgisayarımda 500 GB HDD var. Bana yeterlidir. Önerileriniz için teşekkürler.

Uzunca yazıp uğraştığınız için teşekkürler. Şuan fark ettimki anlatma yeteneğim sıfır :D. Aynen sizin dediklerinizi anlattmaya çalışıyordum. Şuanki bilgisayarımda bile windows dahil 60 GB kullanıyorum. GTA 5 70 GB desek. World of Warships 40 ama alacağı güncellemelerle taş çatlada 50 GB. Windows'uda aşırıya kaçıp 50 GB desek geriye 70 GB kalıyor ve diğer işlerimi depolayacağım diğer bilgisayarımda 500 GB HDD var. Bana yeterlidir. Önerileriniz için teşekkürler.
İşyerinde mobilden ancak bu kadar :)
Depolama için HDD varsa sorun yok.
Ben oyunların hepsini HDD'ye kurmama rağmen bir şekilde SSD doluyor o yüzden tavsiye ettim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı