Ortada düzmece falan yok.
Üretici, ihtiyaca göre farklı bileşen ve donanımlarla chipsetleri sunmuş.
Senin seçtiğinde en kırpılmış chipset olduğundan arkadaşlar geçebiliyorsan bir üst segmente geçmeni tavsiye etmisler stabilite açısından.
Sende bütçenin elvermediğini ve bileşenlerinin içinde kırpılması gerekenin anakart olduğunu düşünüyorsun.
İki chipsetin arasında hayati önem taşıyan faktörler yok..Sistemin gayet uyumlu gönül rahatlığıyla alabilirsin.
Evimdeki Z170 chipsetli PC'm den ekran kartını çıkartıp ofisteki H110M chipsetli senin kullanmış olduğun anakartıma taksam oyunlarda aradaki farkı anlayabileceğimi sanmıyorum.
Sağlamlığa, dayanıklılığa gelince garanti süreleri aynı sonuçta perşembe pazarından almıyoruz.
Anlattığın tarz kullanımlarda veya benimde diyebilirim o chipset bile bize fazla
Tek tavsiyem 240GB'lık SSD'ye güvenme format rahatlığı açısından ikiye böldüğünüde düşünürsek kullanım alanın baya dar olacak. Bir an önce HDD eklemeye çalış.
Technopat kurulum videolarını izleyerek montajı kendin yaparsan eğleneceğini düşünüyorum.
Ben ilk montajı bu videolari izleyerek yaptim daha sonraları bağımlılık yapıyor zaten