Çözüldü H150I Elite Capellix fanları çok hızlı çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aademirciogluu

Megapat
Arkadaşlar 5800X ve H150I Elite Capellix kullanıyorum. Kasam iCUE 4000X. Radyatör öne monte edilmiş ve kasanın önündeki fanlar 2 yukarıya 1 arkaya olacak şekilde monte edilmiş durumda. ICUE'dan baktığımda radyatör fanları 2300RPM civarlarında dönüyor sürekli. SS'i aldığım sırada niyeyse ilk defa 2300 civarı değildi :D fan 4-5-6 radyaörün fanları. Diğerleri ise kasa fanları. Yük alıtnda değilken neden bu kadar hızlı dönüyorlar? Custom curve ayarlamak istesem nasıl bir şey ayarlayayım? Zarar vermek istemiyorum.

1626172838692.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pompa fanını %100 yapın, gerisi tamamen size kalmış.

CPU'ya göre RPM ayarlayın. Radyatöre göre değil.
Profili kendine göre ayarlayabilirsin. Balanced profilde fanlar genelde sesli çalışıyor. 2400 RPM zaten fanların maksimum hızı.

Custom for CPU zaten benim yaptığım custom ayarlardan biri. Kendim ayar oluşturabiliyorum fakat nasıl bir ayar oluşturmalıyım onu bilmiyorum.
O menüye tıklayıp resim paylaşır mısın?

Şu anda elektrik gitmiş durumda gelir gelmez paylaşacağım. O menüde CPU sıcaklığına veya H150i Elite Capellix sıcaklığına, Ekran kartı sıcaklığına göre fanın hangi sıcaklık seviyesinde yüzde kaç çalışacağının eğrisini oluşturabiliyorsun. Ben CPU sıcaklığına göre yüzdeleri ayarladım ama çok dikkat etmedim hemen deneme amaçlı yaptığım bir şeydi. Adını Custom for CPU koydum kendim. Sanırım default olarak gelen modlar H150i'nin sıcaklığına göre curve ayarlıyor. Öyle mi yapmam gerek benim de bilmiyorum.

Default modda kendisi ayar yapar sıcaklığa göre. Ama default modun şöyle kötü yanı var. En basitinden boştayken 40 derecedir, Google'dan bi' sekme açarsın sıcaklık 1-2 saniyeliğine 55'e fırlar ya, otomatikte olduğu için fanın sesi bir anda yükseliyor. O çok gıcık bir durum. Bu yüzden elle ayarlamak bence hep daha mantıklı.

Normalde default modda kendisi sıcaklığa göre ayar yapmalı evet ancak sıcaklık düşük olsa dahi 2000+ RPM'de çalışıyor. Sıkıntı orada. Kendim ayarladığım zaman ise ayarladığım şekilde çalışıyor sıkıntısız. Ancak ayarladığım ayar düzgün mü bilmiyorum. 2 dakikada uğraşmadan yaptım. CPU sıscaklığına göre fan RPM'i ayarlamak mantıklı mıdır? Yoksa h150i'nin sıcaklığına göre mi ayarlamalıyım?

Defaultta CPU değil H150İ'ye göre ayarlanmış sanırım. O çok dik giden eğri default balanced eğrisi herhalde. Ve bu eğri de CPU sıcaklığına göre değil H150I sıcaklığınma göre ayarlanmış galiba.
Ben kendim custom bir şey ayarlamak istediğimde sol alttan preset ekliyorum ve curve'ü ayarlıyorum. Daha sonra diğer resimlerde belirttiğim her fan için o curve ayarını seçiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-07-13 143413.png
    Ekran görüntüsü 2021-07-13 143413.png
    135,3 KB · Görüntüleme: 73
  • Ekran görüntüsü 2021-07-13 143434.png
    Ekran görüntüsü 2021-07-13 143434.png
    154,6 KB · Görüntüleme: 71
  • Ekran görüntüsü 2021-07-13 143515.png
    Ekran görüntüsü 2021-07-13 143515.png
    106,7 KB · Görüntüleme: 77
  • Ekran görüntüsü 2021-07-13 143528.png
    Ekran görüntüsü 2021-07-13 143528.png
    126,4 KB · Görüntüleme: 77
Pompa fanını %100 yapın, gerisi tamamen size kalmış.

CPU'ya göre RPM ayarlayın. Radyatöre göre değil.
Tamamdır, pompa fanını ayarlayamıyorum zaten, iCUE üzerinden Extreme yapabiliyorum ancak. Diğerlerini CPU'ya göre ayarlarım. Ayarladıktan sonra da SS'ini atarım.
Şu an balanced modda iyi gözüküyor kendiliğinden oldu gibi. Yine sorun yaşarsanm şu Curve'ü kullanmayı düşünüyorum:

1626176933721.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı