H150I Elite sıvı soğutma öne mi yukarı mı takılmalı?

Teşekkür ederim, sistem imzada bulunuyor, PSU için şimdiden söyleyeyim ben de biliyorum halledicem onu :D
Merhaba hocam öncelikle konuyu hortlattığım için üzgünüm. Icue 4000x ile beyaz tabanlı bir sistem için uğraşıyorum ve bu doğrultuda amazon.de üstünden H150i Elite Capellix modelini sipariş ettim ama araştırdığıma göre soğutucu tubes down şeklinde takılmıyormuş. Sonra sizin konunuza denk geldim aynı kasanın farklı rengine monte etmişsiniz, her hangi bir performans sorunu veya ses sorunu oluştu mu?

Son düzenleme:
Merhaba hocam öncelikle konuyu hortlattığım için üzgünüm. Icue 4000x ile beyaz tabanlı bir sistem için uğraşıyorum ve bu doğrultuda amazon.de üstünden H150i Elite Capellix modelini sipariş ettim ama araştırdığıma göre soğutucu tubes down şeklinde takılmıyormuş. Sonra sizin konunuza denk geldim aynı kasanın farklı rengine monte etmişsiniz, her hangi bir performans sorunu veya ses sorunu oluştu mu?
Hayır bir sıkıntı yaşamadım. Siz de ön tarafa takabilirsiniz H150i Elite Capellix'i. Üste de 4000X'in önündeki 2 fanı arkaya da diğer fanı takarsınız. Hepsini de H150i Elite Capellix ile gelen kontrolcüye bağladınız mı senkron bir şekilde çalışırlar. Pompanın takılış şeklinin oluşturacağı ses sorunu ancak hava kabarcıklarıdır ancak ben hiç öyle bir sorun yaşamadım kullanım sürecim boyunca. Pompa gayet sessiz. Extreme modda sesi var ama hava kabarcığı sesinden ziyade pompanın kendi sesi. Fanlara gelecek olursak, 2000RPM üzeri olduğunda fanlar yüksek sesli gelebilir size ama o RPM'de sessiz olacak fan yoktur kolay kolay.

Ayrıca pompayı anakarta bağlarken CPU_FAN girişine bağlarsanız daha iyi olabilir ben oraya bağladım şahsen. Oraya takmayınca bilgisayar açıldığında CPU_FAN girişinde herhangi bir şey takılı olmadığı için uyarı veriyor F1e basıp geçerek başlatıyorsunuz bilgisayarı. Çok önemli değil ama uyarı görmek istemiyorsanız diye sadece. O girişe normalde fanlar takılıyor ama biz tüm fanları kontrolcüye bağladığımız için o giriş anakartta boş kalıyor. O yüzden pompayı CPU_FAN'a bağlayabilirsiniz.

Hayırlı olsun şimdiden.

Hayır bir sıkıntı yaşamadım. Siz de ön tarafa takabilirsiniz H150i Elite Capellix'i. Üste de 4000X'in önündeki 2 fanı arkaya da diğer fanı takarsınız. Hepsini de H150i Elite Capellix ile gelen kontrolcüye bağladınız mı senkron bir şekilde çalışırlar. Pompanın takılış şeklinin oluşturacağı ses sorunu ancak hava kabarcıklarıdır ancak ben hiç öyle bir sorun yaşamadım kullanım sürecim boyunca. Pompa gayet sessiz. Extreme modda sesi var ama hava kabarcığı sesinden ziyade pompanın kendi sesi. Fanlara gelecek olursak, 2000RPM üzeri olduğunda fanlar yüksek sesli gelebilir size ama o RPM'de sessiz olacak fan yoktur kolay kolay. Hayırlı olsun şimdiden.
Yorumunuz için teşekkür ederim, ciddi manada içimi rahatlattınız bir an için iptal edip h100i almayı düşündüm. Malum videoda böyle(tubes up) takarsanız kayıplarınız olur, pompada sıkıntılar yaşarsınız muhabbeti dönmekte, benim için önemli olan oydu. Fan sesine daha önceden kullandığım 14mm Akasa Viper fanlarım sağ olsun aşinayım onda sıkıntı yaşamayacağıma eminim.

Düzenleme: CPU_FAN'a 4 pin kablo uzatıcım vardı onu bağlarım.

Kullandığınız işlemci eğer çok ısınan bir işlemci değilse bence 240mm de yeterli olur. Üste takmış olursunuz böylece. Ben 5800X kullandığımdan almıştım 360mm'yi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı