H170 ile İ5 6600K uyumlu mu?

Selim Uysal

Hectopat
Daha fazla  
Msi H170 M3 gaming anakartıyla i5 6600k ișlemcisi uyar mı ? Ekran kartı olarak GTX1060'ı bekliyorum bir de kasa önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden OC yapamayacağınız halde onu seçmek istiyorsunuz ? Eğer üstüne bir de sıvı soğutma takacak iseniz i7 6700 alınız.

Anakart bildiğim kadarı ile OC yaptırmayan bir model. Ama işlemciniz OC 'ye açık bir işlemci. Ben de yeni aldım bilgisayarımı ve z170a m3 + i5 6600k alacaktım. Sonra vazgeçtim, h170 m3 + i7 6700 aldım.
Daha mantıklı bir hareket bilginiz olsun bir arkadaş uzun uzadıya anlatmıştı bu mevzuyu. 6700'ün içinden stok soğutucu çıkıyor, K serilerinde yok, mecbur kendiniz alacaksınız bilginiz olsun. Gerçi ben kendim Cooler Master Hyper 212 EVO aldım yine de o stok soğutucuya güvenmedim :D

i7 6700 al ya da ucuzundan bir Z170 ana kart al oyuncu olmayan. İkisinden birisini yap. Tabi ben i7 6700 almayı tercih ederim. Bazıları hız aşırtmayı nasıl görüyorsa 5 sene sonra i7 6700 geride kalacakmış i5 6600K hız aşırtma ile 6700 işlemcisini geçecekmiş. Daha 4.6 GHz ile geçemiyor 5 sene sonra 5 GHz mi yapacaksınız? Uzun ömürlülük konusunda bence i7 6700 6600K işlemcisini rahat geçer zaten DX 12 ile işlemci gücü daha bir arttı. Senin yerinde olsam soğutucuya vereceğim paradan vazgeçip işlemciye ayırdığım paraya ekleyerek i7 6700 alırdım. Kasa olarak sağlam bir şey istiyorsan Thermaltake core serisine bak. Önerim core x31 gerçekten çok iyi. Desteklediği radyatörler 360 mm, 280 mm, 240 mm, 140 mm, 120 mm. Öyle cafcaflı bir kasa değildir ama sağlamdır düz ve metal bir kasa. Şekil istiyorsan NZXT kasalarına bakabilirsin.

@Spontune 'e katılıyorum. Ben şahsen OC ile uğraşmam diye i7 6700 aldım, soğutucu Cooler Master Hyper 212 EVO alınca Corsair Spec-03 kasaya sığmadı soğutucu. Ondan vazgeçip Zalman Z11 Neo aldım. Şık bir kasa olduğunu söyleyebilirim. Bir incele ;) Resimlerde pek beğenmemiştim ama şimdi yanımda ve çok şık... Arkadaşın dediği gibi de NZXT h440 var mesela süper ama çok pahalı o kasalar.

Z11 Neo yerine TT core x31 tercih ederim şık olmasa da sağlam bir kasa. Sağlamlık açısından çok iyi. 360 mili metreye kadar radyatör desteği bence çok iyi. Full tower kasaları aratmıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı