H1Z1 GT 620M kasma sorunu

Enes Deger

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
İşlemci: intel core i5 ivy bridge
Ekran kartı: geforce gt620m
İşletim sistemi: win10 64 bit
RAM: 4 GB
H1z1 medium ayarlarda oynuyorum ormanda fps düşüyor ekran kartım ve işlemcimden mi kaynaklıdır yoksa yeterli bir sisteme sahip değil miyim? Oyunu hangi ayarlarda akıcı oynarım beta oldugu için mi fps düşüyor gta 5i normal ayarlarda takılmadan sorunsuz bir şekilde yüksek fps ile ve akıcı olarak oynuyorum. Bu oyun gta kadar yüksek bi oyun değil neden bu kadar kasmakta ve neden bu kadar fps almaktayım? Önerileriniz nedir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fps düşmeleri normal oyunda optimizasyon sıkıntıları var. Kaç fps aldığınızı da söylerseniz yardımcı olabilirim. Bende de gt645m li laptop vardı. Onda very low ayarlarda anca 60 fpsi görebiliyordum. O da şehirlerde ya da ormanlık alanlarda 50ye düşebiliyordu.
Daha akıcı oynamak istiyorsanız oyunun klasöründen (steam>kütüphane>h1z1 sağ tık özellikler>yerel dosyalar>yerel dosyalara gözat) user options dosyasını not defteri ile açın. Bundan önce sağ tıklayıp özelliklerden salt okunur olup olmadığını kontrol edin salt okunurda tik varsa o tiki kaldırıp uygula diyin. Sonra user options dosyasını not defteri ile açın.
Orada display kısmında HDPixelPlus var bunu 0.650000 yapın.
Rendering kısmında EffectsQuality=1 TextureQuality=1 ShadowQuality=0 FloraQuality=1 ModelQuality=1 FogShadowsEnable=0 LightingQuality=0. Bu ayarlar benim eski laptobumda oynadığım ayarlar. Dediğim gibi şehirlerde 60fpsin biraz altına düşüyordu. Fakat gt 620m gt 645mden biraz daha kötü ekran kartı olduğu da göze alınırsa sizde ne olur orasını bilemem. Bu ayarları daha da kısabilirsiniz. 1 olanları 0 ve HDPixelPlusu da daha çok düşürebilirsiniz ama görüntü daha da kötüleşecektir. Bu ayarları yaptıktan sonra user options dosyasına sağ tıklayıp özelliklerden salt okunura tik atın. Uygula diyip kapatın.
Ek olarak fpsi render distance de etkilemektedir. Onu da 500e alırsanız oyun daha da akıcılaşacaktır.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi gt620m gt645m den düşük bir performansa sahip ama o kadar da küçük görmeyin yani gta 5 normal ayarlarda kurdugum gibi ayarlarla oynuyorum hiç bir şeye dokunmadım görsellikte çok harika 30 - 40 fps alıyorum ve akıcı oynuyorum bu oyun gta 5 kadar yüklü bir oyunda değil yani ben bu oyun H1Z1 tam sürüme çıkınca bu oyundan sizce ne kadar fps alırım suan aldıgım fps ormanda 16 fps'ye kadar düşüyor. Medium ayarlarda oynuyorum şuan. Oyunu ilk aldıgımda 23 25 35 e kadar çıkıyordu ama şuan çok kasıyor özellikle green dawnda çok kasıyor bugün oyuna girdim mesela baya kasmalar oluyor oyun oynama hevesim kaçtı sizin dediğiniz ayarları yaptım very lowa kadar da düşürdüm hala aynı 19-23 fps alıyorum buna ne diyceksiniz. Tekrar teşekkürler cevablarınızı bekliyorum.

Arkadaşın dediği gibi oyun henüz tam sürüm değil ve optimizasyon sıkıntıları var. O yüzden GTA 5 ile kıyaslamamak gerekir.
Ayrıca oyun,
  • Minimum : Ekran Kartı: NVidia GeForce GTX 275 serisi ve ya daha yükseği diyor.
Benim sistemim de :
  • İşlemci : i7 4500u @1.80Ghz 2.40
  • Bellek : 12 GB RAM
  • Ekran Kartı : Nvidia Geforce GT740M
  • İşletim Sistemi : Windows 10 64 bit
Malesef benimde FPS sorunum var 0-45-51 gibi değerlerde oluyor genelde. (BR için) Birçok ayarla oynadım ancak bu kez de oyunda bozulmalar oluyor ama FPS iniş çıkışları, yetersizliği ile kesinlikle oynanamaz bir hal alıyor BR modunda.

Oyun erken erişim ürünü henüz :)) şuanda performans için değil oyundaki hataları düzeltmek ve yenilikler çıkarmak için güncellemeler yapıyorlar ama merak etmeyin performans için güncellemeler geldiği zaman sizin sisteminiz çok rahat oyunu açacaktır. Beklemede kalın bende bekliyorum :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı