Çözüldü H298A DNS değişimi uygulanmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Önceden konu açmıştım:

Onu çözdüm, şimdi ise yaptığım ayarlar uygulanmıyor. Konudaki çözüme -nereden yapılacağını buldum, WAN bağlantıları bölümünden yeni kural atayıp "manuel DNS"yi seçmeniz gerekli.- kadar geldikten sonra "DNS1, DNS2 ve DNS3" çıktı. Test yaptığımda en iyi sonucu Cloudflare'in verdiğini görerek sırasıyla DNS1 ve DNS2'ye bunları girdim: "1.1.1.1 ve 1.0.0.1". DNS3 olmadığı için boş bıraktım, kaydettikten sonra şu siteden test yaptığımda hâlen Türk Telekom'un DNS'sini kullandığımı gördüm. Bunu nasıl çözerim?

@Talha murat, yardımcı olacağınızı söylemiştiniz ancak bilgileri attıktan sonra unuttunuz sanırım :)
Ayrıca konumu ışık hızıyla onayladıkları için moderatörlere teşekkürler 🥰

Çözüm
DNS'yi hâlâ değiştiremediğim için öne çıkartıyorum.
Ekleme: En sonunda çözdüm arkadaşlar, yabancı forumlarda bile buna değinmemişler. WAN ayarlarından DNS 1 ve 2'yi girip 3'ü boş bırakmıştım. Buraya kadar her şey güzel ancak yeni kural eklenmeyecekmiş, mevcut olan INTERNET'i değiştireceksiniz. Yani DNS1=1.1.1.1
DNS2=1.0.0.1
DNS3=Boş olacak.
Benim yaptığım gibi yeni kural oluşturmak gibi bir hata yapmayın, INTERNET'i değiştireceksiniz.
1615116388234.png

Değiştiğini de şu şekilde görebilirsiniz:
1615116403029.png
Ben de P-1302-T10D v3 kullanıyorum. ADSL kullanıyorum. DNS olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 ayarladım ama o sitede şöyle bir sonuç aldım:
1612097780222.png

Niye böyle? DNS neden 1.1.1.1 değil?

Hocam konu ile bağlantılı değil ancak sorumu mazur görün. Aynı modeme sahibim 2 hafta sonra garantisi bitiyor bütün ayarlara erişebilmek için ROOT atmayı düşünüyorum bir problem çıkardı mı sizde diye merak ettim.

Hocam konu ile bağlantılı değil ancak sorumu mazur görün. Aynı modeme sahibim 2 hafta sonra garantisi bitiyor bütün ayarlara erişebilmek için ROOT atmayı düşünüyorum bir problem çıkardı mı sizde diye merak ettim.
Zaten eski admin hesabını silmezseniz garantiden çıkmıyor diye biliyorum. Ben elime geçer geçmez forumdaki arkadaşın yardımıyla root attım. Şu anlık bir problem yok.

Ben de P-1302-T10D v3 kullanıyorum. ADSL kullanıyorum. DNS olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 ayarladım ama o sitede şöyle bir sonuç aldım:
Eki Görüntüle 859993
Büyük ihtimal siz de değiştirdiğinizi sandınız ama değişmedi. Çözümü bekleyeceğiz bakalım.

Eki Görüntüle 859993
CF DNS kullanıyorsunuz zaten. 1.1.1.1 DNS'i zaten attığınız sayfada yazan DNS'in kısaltması. İki IP'de aynı yere çıkıyor.
Bakmanız gereken yer "Owner of this server" yazısı.

DNS'yi hâlâ değiştiremediğim için öne çıkartıyorum.
Ekleme: En sonunda çözdüm arkadaşlar, yabancı forumlarda bile buna değinmemişler. WAN ayarlarından DNS 1 ve 2'yi girip 3'ü boş bırakmıştım. Buraya kadar her şey güzel ancak yeni kural eklenmeyecekmiş, mevcut olan INTERNET'i değiştireceksiniz. Yani DNS1=1.1.1.1
DNS2=1.0.0.1
DNS3=Boş olacak.
Benim yaptığım gibi yeni kural oluşturmak gibi bir hata yapmayın, INTERNET'i değiştireceksiniz.
1615116388234.png

Değiştiğini de şu şekilde görebilirsiniz:
1615116403029.png

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı