H310 anakart ile 9900k kullanılır mı?

İyi forumlar. Elimde mevcut olarak i3 8100 + MSI H310 PRO-VD anakart var ve upgrade yapmak istiyorum sorum şu anakart değiştirmeden şu anki anakartıma 9900k belki duruma göre 9700k takmak istiyorum. Soket sorunu yok yani takılabilir biliyorum ancak VRM'ler ve işlemciye yeterli güç gelememesi gibi gibi kafamda bir sürü soru var. Bunlarla ilgili herkesin görüşünü almak isterim. Performans kaybı yaşar mıyım? Yeni alacağım 9700k veya 9900k işlemci tamamıyla düzgün ve sağlıklı bir şekilde beslenip stabil bir performans verebilir mi?
Not. Aldıktan sonra 3 4 ay sonra Z390 ile upgrade yapmayı düşünüyorum.

@BerkayZ87@Yehetto yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Rahat %30-35 performans düşüşü olur.
VRM'da sucuk ekmek yaparsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki 9700k yapsak 9900k kadar yüksek değil 9700k da damı aynı sorun olur?
Aynı şekilde olur. H310'a 9600K bile taksanız olur. Maksimum 9400/9400F takılır o anakarta ne yazık ki. Anakartla beraber işlemciyi yükseltmelisiniz bunu yaparsanız 9. nesilde kalmanızın bir anlamı olmaz. 10th/11th gen veya Ryzen 5000'e upgrade en mantıklı seçenek olacaktır sizin için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı